Doktorların vicdanı var,peki ya sizin!

Çok vicdanlı adamlar şu doktorlar çok..

Samuray kılıcıyla saldıranlar var lan! Hadi kılıcı geçtim belinde silah, elini kolunu sallaya sallaya hastaneye girip doktoru gözünü bile kırpmadan vuran şerefsizler  var.
Gene de genel grev yapmıyorlar. Ara ara grev lafları geçiyor ama pek genel olmuyor…
Buna rağmen “insan bi haber verir; boşuna mı o kadar yollara düştük de geldik, mağduruz” diyen vatandaşla uğraşıyor. Bir gün grev yapıp o gün bakmadığı bütün hastalara ertesi gün iki katı mesai harcayarak o günün de hastalarıyla beraber bakıyor.

Neden?

Çünkü çok vicdanlılar.

Şimdi kalkıp performanstı, hastaydı, müşteriydi, velinimetti diye karşı çıkanlar olacak bu laflarıma ama bu doktorların en vicdanlı meslek grubu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Neden?

Çünkü genel grev yapmıyor-yapamıyorlar. Çünkü adamlar ellerindeki inanılmaz gücü-pasif kuvveti kullanmıyorlar. Çünkü “hadi ulan polikliniği de, servisi de, hastaneyi de, acili de komple kapattık; hasta masta bakmıyoruz istediğimiz olana kadar” deyip de dakikalar içinde ülke genelinde binlerce insanın hayatı karşılığında bütün isteklerini seve seve kabul ettirebilecekken hala konuşarak, anlatarak lafını dinlettirmeye çalışıyorlar.

Anlayabilene diyor da kimse anlamıyor…

Yıllarını, ömrünü veriyor da bırak havayı- forsu yaşama hakkını bile alamıyor karşılığında.
Bütün bunlara rağmen hala paragöz diyenler oluyor, bozmuş diyenler oluyor,havalı diyenler oluyor…
Bunları diyen adamlar önce doktorsuz-hastanesiz bir hayat düşünsünler derdim ama demiyorum, çünkü bunu diyebilen adamın düşünebildiğini düşünmüyorum.

Yorum bırakın