Tıp Fakültesi öğrencileri ve Hocalar bu karara tepkili!

İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Tıp Fakülteleri’nin yeniden yapılandırma projesi kapsamında okulların Temel Bilimler bölümlerinin taşınması, yapılan İÜ Yönetim Kurulu toplantısında karara bağlandı. 4 Haziran’da Yönetim Kurulu’nda alınan karara göre Temel Bilimler Bölümleri üniversitenin Avcılar Kampüsü’ne taşınacak.

Öğretim üyeleri, karar alınma sürecinde kendilerine danışılmadığı için tepki gösterdi. Kararın kapalı kapılar ardında ve karardan etkilenecek olan hocaların fikri alınmadan verildiğini belirttiler. Kararın alınma sürecinin tepki çekmemek için öğrencilerin sınav döneminde olması da dikkat çekti.

Eğer bu gerçekleşirse; İstanbul Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Diş Fakültesi’nin 1.-2.-3. sınıfları Temel Bilimler eğitimlerini Avcılar’da görecek. Öğretim üyeleri, Çapa için Klinik ve Temel Bilimler’in ayrılmaz bir bütün olduğunu ve böyle bir uygulamanın okula ve eğitime zarar vereceğini belirtti.Alınan kan tahlilleri incelenmesi için Bakırköy Devlet Hastanesi’nin laboratuarlarıyla anlaşıldı. Yine de aradaki yolun uzaklığının hastanenin işlerinin aksamasına yol açacağı belirtildi.

Öğrenciler ve öğretim üyeleri derslere farklı kampüslerde girecek olmaktan rahatsızlar. Okulun yüzlerce öğrencisi evlerinden taşınmak veya saatlerce yol gitmek arasında tercih yapılmak zorunda bırakılıyor.

İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğrenciler, okulun taşınmasını değerlendirmek için bahçede bir forum düzenledi. Öğretim üyelerinin de katıldığı forumda bu haksızlığa karşı neler yapabileceklerini değerlendirdiler. Mağdur öğrenciler, haklarını aramak için her yola başvuracaklarını ve gerekirse hukuki süreç başlatacaklarını belirttiler.

temel bilimler taşınıyor

Yorum bırakın