Bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı’nın Serzenişi: Artık Tüm Çocuklarımız Risk Altında!

ÇOCUK DOKTORU OLARAK….
SİZE SÖYLÜYORUM….
ÜLKEYE 4,5 MİLYON SURİYELİ DOĞURGAN ÇİFT ALMAKLA BERABER
1 MİLYON 800 BİN AŞISIZ..
BAZI KAYNAKLARDA 2 MİLYON SURİYE UYRUKLU ÇOCUK ALDINIZ…….
ÜLKEMİN SON 30 YILDA EMEK EMEK ,İLMİK İLMİK
YAPILAN AŞI HARİTASINI DEĞİŞTİRDİNİZ…..
30 YILDIR GÖRÜLMEYEN KIZAMIK HASTALIĞINI HORTLATTINIZ…..
TÜRK ÇOCUKLARI 30 SENE SONRA KIZAMIK GEÇİRİR OLDU…….
ÜLKENİN AŞI POLİTİKASININ RUHUNA EL FATİHA OKUDUNUZ…..
YİNE 30 YILDA SIKLIĞI 1000 DE 2 YE DÜŞEN SU ÇİÇEĞİ HASTALIĞINI
%100 DE 4 E FIRLATTINIZ………
EREDİKE ETTİĞİMİZ( YANİ SIFIRLADIĞIMIZ)
EL AYAK AĞIZ HASTALIĞINI 10000(ON BİNDE 1 GÖRÜLÜRKEN)
%2 GÖRÜLÜR HALE GETİRDİNİZ..
ÖLÜYÜ HORTLATTINIZ…….
BUNLAR KORKUNÇ RAKAMLARDIR…….. BU SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR İYİ BİLİR….
SINIR KAPILARINDA AŞI YAPMAK 1,5 MİLYON ÇOCUK GELDİKTEN SONRA AKLINIZA GELDİ…….
ÖNÜNÜZE GELENİ ÜLKEYE ALDINIZ…….
SİZE SÖYLÜYORUM…………
SN. SAĞLIK BAKANI………..
BİZ 50 YIL BU HASTALIKLARLA TEKRAR MÜCADELE EDECEĞİZ…..
KİM İÇİN……?
NE İÇİN…….?
NE ADINA….?
BENİM ÇOCUKLARIMIN BAHAR YAŞADIĞI BU İKLİME, KONTROLSÜZ
2 MİLYON AŞISIZ ÇOCUK SOKARAK…….. ÜLKEYİ 50 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRDÜNÜZ…….
BUNUN ACI FATURASINI TÜRK ÇOCUKLARI DAHA SONRAKİ YILLARDA ÖDEYECEK………
YA SİZ NE ÖDEYECEKSİNİZ……….!!!!!
BEN ÜLKEME MEFTUNU AŞIĞIYIM…..
GERÇEK BUDUR……….VE HALKIM BİLMELİDİR…
DR. SAVAN GÜNAY
ÇOCUK SAĞ. VE HAST. UZMANI

 

Bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı’nın Serzenişi: Artık Tüm Çocuklarımız Risk Altında!” üzerine 22 yorum

  1. SİZE %100 KATILIYORUM…YAZINIZIN SİTEDEKİ PAYLAŞIMINDA BU HAKLI SERZENİŞLERİNİZİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARI DA OKUDUM ..AKIL DIŞI SAVUNMALARDI, KİMİ NE İÇİN SAVUNDUKLARININ FARKINDA BİLE OLMAYAN, KENDİ ÇOCUKLARININ SAĞLIĞINI VE GELECEKTE ONLARI BEKLEYENLER TEHLİKELERİ GÖRMEZDEN GELEN GARİP BİR KESİM YANİ… BEN 60 YAŞINDAYIM VE ANNEM BİLE BANİ AŞILARLA BÜYÜTTÜ… BEN ÇOCUKLARIMIZ KEZA AŞILARLA BÜYÜTTÜM VE BAZI HASTALIKLARIN AŞISI BİLE KALKMIŞTI ÇOCUKLARIMDA… AMA 1,5 YAŞINDAKİ İKİZ TORUNLARIMA ANNELERİNE YAPTIRMADIĞIMIZ AŞILAR GÜNDEME GELMİŞ… ŞAŞIRDIK ÖNCE, SONRA ANLADIK Kİ SURİYE’LİLERLE GİRMİŞ ÜLKEYE… KİME NEYE YARANIYORLAR ANLAMIYORUM..MADEM ALIYORSUN EN BAŞTA ÖNLEMİNİ DE AL SAĞLIK TARAMASI AŞI FALAN YAP, SONRA ŞEHİRLERE DAĞIT… YANİ BU HALKIN SAĞLIĞININ VE BU GÜNE GELİNEN SAĞLIK SEVİYESİNİDEKİ İYİLEŞMENİN HİÇ Mİ ÖNEMİ YOK?? BUNCA YIL NİYE UĞRAŞILMIŞ O ZAMAN?? HERŞEY GİBİ SAĞLIĞIMIZI DA TALAN ETMEYE NE HAKKINIZ VAR DİYE SORMAZLAR MI? YAZINIZ İÇİN SAĞOLUN, GERÇEKLERİ GÖREMEYENLERİN KULAĞINA KÜPE OLSUN..

    Beğen

  2. Değindiğiniz nokta doğru fakat üslubunuz çok ama çok yanlış. Ülkeye alınan insanlar gerekli tedbirlerle alınmalıydı haklısınız fakat “ÖNÜNÜZE GELENİ ÜLKEYE ALDINIZ.. KİM İÇİN? NE İÇİN? NE ADINA?” demek nedir? İnsanları tedbirsiz aldınız diyebilirdiniz ve bu sorduğunuz soruların cevabını düşünemiyor musunuz? Ne için alındı o çocuklar? Alındılar çünkü ülkelerinde savaş olduğu için, küçücük bedenler oralarda vahşet içinde yaşamasın ve ölmesinler diye. Bu tarz sorular sormak yerine NEDEN GEREKLİ ÖNLEMLER IŞIĞINDA ALINMADILAR VE ALINMIYORLAR? demeliydiniz. Fakat siz olayları çarpıtıp siyaset yapmışsınız.
    Ve belki unutmuş olacağınızı düşünerek tekrar bunu paylaşmak isterim:
    Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü, hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı İNSANLIK HİZMETLERİME adayacağıma, hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime, mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime DİL, DİN, MİLLİYET, CİNSİYET, TAKIM, IRK ve PARTİ farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

    Gördüğünüz gibi “hayatımı insanlık hizmetlerime adayacağıma” diyor yani kalkıp bunun faturasını türk çocukları ödeyecek demek yerine Türkiye’ye getirilen ve Türkiye’de yaşayan tüm çocuklar çekecek demek çok mu zor?

    Beğen

    1. Aslinda sizin bu soylediginiz uslup ayarini yapabilseler zaten bu kadar itici olmayacaklar bu millette hakli olduklari konularda bile bunlardan nefret etmeyecek. Ama en az o asi politikasi kadar onemli oldugunu dusundugum saygi malesef kendilerine yakin gorustekiler icin gecerli bunlarda..

      Beğen

  3. Bugün Türkiyede bir savaş olsaydi kime sıgınirdik kendinize sorsaniza.Alsinlar da kurali kaidesi yokmudur.Savaş mültecisi olmanin da kaideleri varmis.Agzina saglik doktorumuzun .30 yaşindayim su çiçegi cikardim.2 hafta hastanede kaldim.Kendim icin endiseli degilim ama çocugum icin cok endiseliyim.Biz bu yil kullandigimiz antibiyotigi hicbir yil kullanmadik.

    Beğen

  4. Savaşta ölmesin diye alınan çocuklar için burada hiç bir hazırlık ve önlem olmadığından, o çocuklar şimdi sokaklarda açlıktan ve araba altında kalarak veya satılarak ölüyorlar.

    Suriyelilerin Türkiye’ye alınmasının kendi partisinin başarısı olarak gören ey öküz, farkında mısın o çocuklar aç kalıyor senin partin akıl edemediği ve bütçe ayırmadığı için.

    Beğen

    1. bravo…haklısınız… aynı şeyi de ben düşünüyorum..Bir çok Suriyeli çocuk sokaklarda, dilenmekte, belki açlık sebebiyle hırısızlık yapmakta..bu çocukların geleceğini düşünmeden siyasi rant uğruna içeri alıp koyvermek hangi akla ve vicdana sığar.. Şartlara bakarsak,ilerde bu çocuklar ne olacak?..başımıza dertten başka.!.. yabancı bir ülkede, farklı bir kültürde cahil, aç, geleceksiz bir Suriyeli çocuklar kitlesi karşımızda duruyor ve gelecek tehlikeyi şimdiden haykırıyor… bugünü kurtarma politikası ülkenin yarınını yok ediyor…

      Liked by 1 kişi

  5. Sayin hocam benim 3 çocuğum var 18 13 ve 3 bunlarin asilari var ama yinede risk v armi bizim başımıza böyle bişey gelse allah korusun hiç bir ülke bize böyle kucak açıp sahipleniceni sanmıyorum biz zaten bunların yüzünden kendi ülkemizde misafir olduk malesef

    Beğen

  6. Daha önce Adını hiç duymadığım el ayak hastalığıyla mücadele ediyoruz 1 haftadır.11 aylık bebeğim bu hastalık yüzünden mahvoldu eridi gitti.bizim bebeklerimize bişey olursa bunun hesabını kim verecek

    Beğen

    1. Bebeğinizin ağzını Karadut şurubu ile silin. Ben öyle yaptım. Ağzında ve dilinde yaralar çoğalmadı. Bu hastalıkta en önemli şey beslenme. Anne sütü veriyorsanız çok iyi.

      Beğen

  7. Bu ülke zamanında göçmenleri de bağrına bastı, o zamanda bu yazılanlara göre onlarıda da lamasaydık acaba ne olurdu??
    üslubunuz çok tehlikeli ve insani değil. bir hekim olarak size yakıştıramadım.. serzenişiniz “gerekli tedbirler alınmalıydı” olsaydı, sonuna kadar sizi destekleyenler olurdu. ama bu üslup insanı duygular taşımıyor.

    Beğen

    1. Sorun sadece sağlık değil.. olay siyasi ve günü kurtarmaya yönelik yanlışlar silsilesi gibi…onlara güvenli bir gelecek hazırlamak için ne yapılmakta… hangi bütçeyle düşünüldükleri kanıtlanmakta..içeri al koyver gitsin.. hem ülkenin geleceği çocuklarımızı tehlikeye sok hem de o zavallı Suriyeli çocukları…benim sokağımda bile bizim yardımlarımızla yaşayan aileler var..çocuk sayısı fazla..hepsi taş zemibnlerde yatıyor… çocuklar dil bilmez, iz bilmez, kardeşler birbirlerine sokulup güven ortamı arıyorlar..Bir çok Suriyeli çocuk sokaklarda, dilenmekte, belki açlık sebebiyle hırısızlık yapmakta..bu çocukların geleceğini düşünmeden siyasi rant uğruna içeri alıp koyvermek hangi akla ve vicdana sığar.. Şartlara bakarsak,ilerde bu çocuklar ne olacak?..başımıza dertten başka.!.. yabancı bir ülkede, farklı bir kültürde cahil, aç, geleceksiz bir Suriyeli çocuklar kitlesi karşımızda duruyor ve gelecek tehlikeyi şimdiden haykırıyor… bugünü kurtarma politikası ülkenin yarınını yok ediyor…Doktorun feryadı haklı ve ilerde daha da çok haklı olduğu alışılacak… her kelimesi yerinde ve doğru..kullandığı kelimelerin yumuşatılması gerçeği yok etmez ama işin tehlikesinin anlaşılmasını yok edebilir…Doktor ve insan olduğu için haykırmakta..siz anlayamamışsınız işin ciddiyetini sanırım..saygılar…

      Beğen

  8. Suriyelilerden daha beteride var. Turkiyenin bir cok ulkeye vizeyi kaldirdiktan sonra Afrika ve Dogu Asya gibi hayati boyunca asi yapmamis dunyanin en fakir ve geri kalmis ulke varandaslari basta Istanbul olmak uzere Turkiyeye gelmeye basladilar…Bunlarla ayni toplu tasima aracina biniyoruz ve ayni yere temas ediyoruz…..ise gidip eve donerken anti bakteriyel sabunla elimizi yikiyoruz…. biz durumu cokmu abartiyoruz. ? Yoksa dogru olanimi yapiyoruz pek emin degilim dogrusu…

    Beğen

  9. Merhaba,
    Almanya’da yaşıyorum, burada el ayak ağız hastalığı çok sık görülüyor, bir hasar vermeden kendi kendine geçiyor, bir aşısı da yok. Aşılamanın öneminden bahsettiğiniz bu yazıda aşısı olmayan bir hastalığı örnek vermiş olmanız doğru mu?
    Saygılarımla
    Acar

    Beğen

    1. Tebrik ediyorum sizi biri de çıkıp şu soruyu sormamış.. Zaten dünyada geliştirilen neredeyse tüm bulaşıcı hastalıkların aşısı yapılıyor madem çılgınlar gb savunuyorsunuz bu aşı takvimini ne diye korkuyorsun ey Hekimim..? Biz içerisinde ağır metaller bulunan bu aşıları yaptırmak istemiyoruz dediğimizde neredeyse bizi döveceksiniz hemen mahkemelik oluyoruz, neden korkuyorsunuz bizim çocuklarımız zaten zoraki aşılı değil mi.??

      Beğen

      1. Tıbbi eğitimi hafife aldıkları ve/veya basite indirgenebileceğini zannettikleri için düz mantıkla komik çıkarımlar yapıyorlar.

        Beğen

      2. Aşı politikası sayesinde, konağı sadece insan olan bazı mikroplar yok ediliyor, yani hiç bulunmuyor. Türkiye’de çocuk felci kalmamıştı mesela, uluslararası plaketimiz var, ‘çocuk felci bu ülkede ortadan kalkmıştır’ diye, bunun elimizden alınması demek sağlık olarak çok büyük statü kaybı demek.

        Aşıların işe yaraması için, hastalıkların hiç görülmemesi için, hedef toplumun belli bir yüksek %sinin aşılı olması gerekiyor, buna sürü bağışıklığı ‘herd immunite’ deniyor. Aşısız her çocuk bu sürü bağışıklığına zarar verir ve daha önce hiç görülmemiş hastalıkların görülmesine fırsat tanır. Ha, aşılı çocuk hasta olursa aşısız çocuğa göre daha hafif atlatır hastalığı genelde, ama bu böyle devam ettikç yani aşısız çocuklar arttıkça bu hastalıklar asla tam olarak yok olamaz, her zaman canı yanan aileler olur.

        Ayrıca aşılardaki civanın insan sağlığına zararı olduğu gösterilmiş kanıtlanmış bir şey değil. Konserve ton balığında bile aşıdan kat kat fazla cıva var.

        Beğen

  10. Gerçekten çok çok doğru ki benim çocuğum 3 yaşında ve tüm aşıları yapıldı ama yinede korkuyorum bunun en büyük sebebi birgün kapıma gelen 2 sağlık ocağı çalışanı evinizde küçük çocuk varmı diye sordu bende var dedim çocuk felci aşısı yapıyoruz tüm çocuklara dedi bende oğluma yaptırdığını söyledim neden kapı kapı geziyorsunuz dediğimde aldığım cevap beni korkuttu ülkemize çok sayıda aşısız suriyeli çocuk geldiğini ve bundan kaynaklı çocuk felcinin arttığını söylediler. Bu nasıl düşünülmez bunun önlemi iş işten gecincemi alınır bu ne sorumsuzluk kimse ülkemizin çocuklarının hayatıyla oynayamaz.Siz bu gerçekleri çok güzel söylemişsiniz çok doğru ama ne yapıcaz nasıl çocuklarımızı koruyucaz….

    Beğen

  11. Bundan 3 sene önce maalesef ben bütün aşılarını yaptırdığım halde 7 yaşındaki ilkokul a giden küçük kızım da suçiçeği hastalığını geçirdik. Traji komik ama 10 gün sonra Üniversiteye giden 21 yaşındaki büyük kızım da aynı hastalığa yakalandı. Yaşı 20 ler de olduğu için küçük kızım kadar kolay atlatamadı ve acile kaldırdık. Doktorlar la konuştuğumuz zaman bize ülkemizde hemen hemen hiç görülmeyen çocuk hastalıkları artık çocuklarımızda görülüyor ve bunun sebebi aşılanmadan ülkemize giren göçmen çocuklar dendi. Küçük kızım ilkokul a gidiyordu ve sınıfında Suriyeli çocuklar vardı.Şimdi ben korkuyorum çünkü diğer çocuk hastalıklarını küçük kızım geçirse büyük kızım da geçirecek ve yaş büyüdükçe hastalıklar daha ağır seyrediyor ve Araz kalma ihtimali artıyor.Devletin buna bir çözüm bulması yada aşılaması gerekiyor.Ben bir anne olarak bunu istiyorum.

    Beğen

  12. Alanında uzman bir doktor, görev bilinciyle gerçeklerden ve geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı adına duydugu kaygı verici durumlardan bahsediyor. Yorumlara bakıyorum üslup tan rahatsız olanlar var. Olayın vehametini tartışması gereken güzel ülkemin insanları nerelere takılıp kalıyor. Hep yolda kalmamız bu sebepten olsa gerek.

    Beğen

Yorum bırakın