KAYMAKAM EFENDİ’YE GÖRE HİPOKRAT YEMİNİ

2500 yıllık Hipokrat yeminine “hastalarımı memnun edeceğime” ibaresini ekleyerek doktor hakkında soruşturma izni veren kaymakam efendi haberini herkes hatırlayacaktır. Düşündük taşındık neden KAYMAKAMI memnun edecek yeni bir yeminimiz olmasın ki dedik!


KAYMAKAMLIĞIN ÖNERMESİ GEREKEN YEMİN

Hekim Apollon, Asklepius, Higiya, Panacea, sağlık Bakanı, Kamu Hastaneleri Birliği CEO su ve elbette kaymakam huzurunda yemin ederim ki, yeteneğim ve gücüm elverdiğince bu and ve sözleri tutacağım:
Bu sanatta sağlık bakanını, ceo ları ve kaymakamları babam gibi tanıyacağım, rızkımı onlarla paylaşacağım, ihtiyacı olmasada dönerimi onlarla bölüşeceğim; ilaç reçetelerini röprözantların dediği üzre hastaların talebi ile yazacağım.
Yeteneğim ve hakimiyetim ölçüsünde değil her halükarda hastalarımın gülümsemesi, sırada beklememesi için anında tedaviler önereceğim ve günde 300 hasta baksamda, 36 saat kesintisiz mesai yapsamda asla kimseye zarar vermeyeceğim. Verirsem top olacağım…
İsteyen herkese öldürücü bir ecza olsa da bu ecza yı memnun kalması için hemencecik vereceğim ve özellikle ot kaynatması, sülük yapıştırmasını tavsiye edeceğim; benzer şekilde, bir gebe kadına down sendromlu olsada, 10 çocuğunda bile haram olması nazarınca kürtaj amaçlı için ilaç vermeyeceğim.
Erkek hekimsem kadın hasta bakmayacağım. Onu kadın hekime yollayacağım. Kadın hekimsem her türlü erkek hastaya bakacağım.
Hayatımın ve sanatımın sağlığının içine edeceğim .
Bakanlığımın emriyle, hem mesai yapacak, hem acilde nöbet tutacak hem de hastalarımı evine giderek muayeneye edeceğim. Gıkımı çıkartmayacağım.
Gerek sanatımın icrası sırasında gerekse insanlarla gündelik ilişkideyken edindiğim bilgileri Sağlık Bakanlığının emriyle kocasına söyleyeceğim.
Hastalarımın sağlığından önce onların memnun, mutlu kalmalarını sağlayacak, İstedikleri zaman BT çekririp, istedikleri an antibiyotik yazacağım. Onlar istemeden donumu indirecek, lubrikan sürecek ve peçete tutacağım.
Bu yemine sadık kalmazsam hayatımı ve mesleki uygulamalarımı insanların tümünden ve hiç bir zaman saygı görmeden, mutsuz ve üç kuruşa mahküm sürüneyim. Hastalarımı, hasta yakınlarımı ve sağlık yöneticilerimi memnun etmez ya da gülümsetmezsem , sesimi yükseltir, eylem yapar, tutanak tutarsam , teneşirlere geleyim, dava edileyim, sürüm sürüm sürüneyim inşallah


Amin
Hipokrat

Yorum bırakın