Devlet Hastanesinde Yabani Hayvan Sergisi

Tekirdağ’a bağlı Çorlu Devlet Hastanesi’nde tahnit sergisi açıldı. Afrika yaban hayatına ait 35 hayvanın tahnitinin bulunduğu sergide, hastaneye gelen vatandaşlara Afrika yaban hayatını tanıtmak amaçlanıyor.

3 ay boyunca hastanede açık kalacak olan sergi, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan tarafından açıldı. Afrika’daki yaban hayatı insanlara tanıtmak amacıyla açılan sergide, koleksiyoner Mehmet Atakan tarafından 40 yıl önce avlanmış 35 adet hayvan bulunuyor. Fil, gergedan, aslan, leopar, ayı, yaban mandası, ve geyik gibi birçok hayvan türünün bulunduğu sergiye vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar ilk defa gördükleri hayvanlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hastaneye gelen vatandaşlar hem tedavi oldu hem de sergiyi gezdi. Hayvanları ilk defa gören vatandaşlar selfie yapmayı da ihmal etmedi.

“KLASİK HASTANE ORTAMINDAN ÇOK FAKLI BİR ORTAM SUNULUYOR”
Çorlu Devlet Hastanesi Bilgi İşlem Sorumlusu Uğur Şimşekkaya, hastaneye gelen hastalara sergiyle birlikte klasik hastane ortamından daha güzel bir ortam sunduklarını söyleyerek, “Bu sergide Afrika yaban hayatı insanlık mirası diyerek insanların çocukların görmediği, Afrika’da yaşayan hayvanları burada sergileme ihtiyacı duyduk. Çünkü yakından bakıldığında görünüşleri daha muhteşem. Mehmet Atakan’a ait koleksiyon 1 yıllık görüşmelerin ardından Orman Bakanlığından izinler alınarak burada sergilenecek hale getirildi. İnsanlar bu hayvanları daha önce görmedikleri için şimdi görünce seviniyorlar. İnsanların sergiye ilgisi yoğun. Hastalarımız bu sergi ile hastane içinde kaliteli zaman geçirmiş oluyorlar. Sergi 3 ay boyunca hastane içinde olacak” diye konuştu.
Sergiyi gezen Hayrettin Kınıkırık isimli vatandaş ise hayvanları ilk defa gördüğünü belirterek, “Sergi mükemmel olmuş. Sergiyi kim yapmışsa Allah razı olsun. Çorlumuza böyle bir güzellik oldu. Hastaneye renk katan vatandaşları memnun eden bir sergi oldu” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların ilk gün olmasına rağmen sergiye yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yar. Doç. Dr. Mustafa Doğan, “Bu serginin açılmasının amacı Afrika vahşi yaşam hayatının insanlara, hastalara tanıtmaktır. Tabi buradaki amaç avı, avcılığı yüceltmek değildir. Bu hayvanlar avlanmasalardı bugün doğal hayatlarında olacaklardı. İnsanın doğaya yaptığı her müdahale doğal yaşamın bozulmasına nasıl etki ettiğini gösteriyor bu sergi” dedi.
“HASTALARIN HAYATA BAĞLANMASI İÇİN SERGİNİN HASTANEDE AÇILMASI ÇOK ANLAMLI”
Hayvan koleksiyonu sahibi Mehmet Atakan hayvanlarının ilk defa hastane ortamında sergilendiğini ifade ederek, “Devlet Hastanesine çok sayıda vatandaş hasta olarak geliyor. Adrenalin yüklenmesi, iyileşmesi için doğayı sevmesi kendisini hayata bağlaması için bu sergi çok anlamlı oldu. Bu hayvanlar bu koleksiyonun ilk defa böyle bir ortamda sergileniyor. Bir ayı var Bulgaristan rekoru olan bir av. Avrupa’da bulunan en büyük 4’üncü ayı. İyi avcılar her zaman yaşlı hayvanları avlar. Artık çoğaltma kabiliyeti olmayan hayvanları avlarız” diye konuştu.
Hayvanları ilk defa gören Çağatay Çetin ise, “Bu hayvanları daha önce görmedim ilk defa görüyorum. Çok gerçekçi gözüküyorlar. Özellikle fil çok gerçekçi sanki hayvanlara dokununca üstüme gelecek gibi. Çok güzel bir sergi çok gerçekçi” dedi.

Milliyet

Yorum bırakın