Adana’da Hastane Basıp Doktor ve Teknisyeni Kaçıran Zanlıya 29 Yıl Hapis!

ADANA’da, 17 Haziran’da tedavi olması gereken bir yakını için hastane basıp doktor ve acil tıp teknisyeni kaçıran 32 yaşındaki Yunus Şendur hakkında 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Birçok suçtan kaydı bulunan 33 yaşındaki Mesut Şendur, 17 Haziran’da akrabasının düğününde oynarken cama çarpınca yaralandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Mesut Şendur, hastaneye gitmesi halinde gözaltına alınacağı korkusuyla yakınlarından tedavi için sağlık görevlisinin getirilmesini istedi. Bunun üzerine A.D., M.M.B., H.B. ve Yunus Şendur, merkez Seyhan İlçesi’nin Şakirpaşa Mahallesi’ndeki özel bir tıp merkezine gitti. 4 şüpheli, tıp merkezinde bulunan görevlileri “Bize doktor ve hemşire vereceksiniz” diyerek tehdit etti. Görevliler tarafından sakinleştirilemeyen şüpheliler, Dr. Mustafa Arıcan ile acil tıp teknisyeni Emre Öztürk’ü zorla yanlarına alarak bir taksiyle Mesut Şendur’un bulunduğu eve götürdü. Şüpheliler, işini bitiren Arıcan ile Öztürk’ü yoldan geçen bir aracı durdurup tıp merkezine gönderdi. Şüphelilerden Yunus Şendur, tekrar tıp merkezine giderek çalışanları “Kamera kayıtları kimseye verilmeyecek. Yoksa sizi öldürürüm” diye tehdit etti.

Tıp merkezinde bulunanların ihbarı üzerine polis, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Şüphelileri belirleyen polis düzenlediği operasyonla A.D., M.M.B., H.B. ve Yunus Şendur’u yakaladı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yunus Şendur ile A.D. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAVA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini tamamladı. Savcı, Yunus Şendur hakkında, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘kasten yaralama’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından toplam 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. A.D., M.M.B., H.B.’nin yaşları küçük olduğu için haklarında başlatılan ayrı soruşturma ise devam ediyor.

Salih ÜÇTEPE/ADANA

Memurlar.net

yunus şendur

Adana’da Hastane Basıp Doktor ve Teknisyeni Kaçıran Zanlıya 29 Yıl Hapis!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın