DOKTOR kimdir..?

1- Hakkında en çok konuşulma ihtiyacı hissedilen, en çok eleştirilere hedef kalan, en çok hayali kurulan, en çok kıskanılan, en aşağılanan mesleğe sahip olan insandır.
2- Ayrıca aldığı para hep merak edilen, maaşı sakız gibi ağızlarda dolanan kişidir.
3- Kendi sağlığına değer biçebilen insanların hepsini sadece insan olarak görüp ayrım yapmaksızın tedavi etmeye uğraşandır.
4- 20-30 yıl okuduğu söylense de, mesleği gereği ömür boyu okumak, kendini geliştirmek zorunda olandır.
5- Aile hayatı az olan (olmayan da diyebiliriz), iş hayatı aşırı olan insandır. Yorgunluğunu hissetmeyi unutacak kadar kafası meşgul olandır.
6- Hayat kurtarırken hayatından olma riski taşıyandır. (işte yapacağı hatanın telafisi yoktur ve üstelik faturası inanılmaz ağırdır.)
7- Yıllardır görüşmediği arkadaşları, mahalledeki adını dahi bilmediğiniz tanıdıklar, arkadaşlarınızın sadece yüzünü gördüğünüz tanıdıkları kısacası dış kapının mandalı için dahi olur olmadık saatlerde aranıp, sanki tüm hastane onunmuş ve tüm doktorlar birbirini tanıyormuş edasıyla mütemadiyen ‘bizimle bir ilgileniversin’ denilen kişidir.
8- Çoğu kişinin sadece işi düştüğü zaman aradığı ‘arkadaş’(!) tır.
9- Sinirleri bozulsa, sevgilisinden ayrılsa, hasta olsa, nöbet sonrası 36 saat aralıksız çalışmış, aç-susuz-uykusuz dahi olsa herkese her zaman iyi davranması beklenen kişidir.
10- Yıllarca zar zor okuyan, neredeyse BİTMİŞ olarak okuldan mezun olan buna rağmen uzmanlık için sınava giren, kazanamazsa zorunlu hizmetle adını dahi duymadığı bir yere tayini çıkan, gitmezse sınavda devlet hastanesi yazamayan memurdur.
11- Gecesi-gündüzü, hastalığı-sağlığı, bayramı-yılbaşısı olmayan mütemadiyen nöbet tutan, buna rağmen insanlara yaranamayan kişidir.
12- Gün içinde sürekli çalışmış ve hasta dinlemiş olmasına rağmen yarım saatlik bir yemek arasında dahi hastalar ve hasta yakınları tarafından rahat bırakılmayan, asansörde-bahçede-hatta tuvalette dahi hastalık danışılan, dert dinleyen çözüm arayandır.
13- Sağlık bakanlığının keyfi uygulamalarıyla ömürlerinin ziyan edilmesinden, gazetelerin ve haberler programlarının doktorları kötülemesinden ve bu yüzden halk arasında sevilmemelerinden dolayı şikâyetçi olandır.
14- İnsanlar tarafından ülkenin sağlık sorunlarının kaynağı oldukları sanılıp, günah keçisi ilan edilendir.
15- Hasta, hasta yakınları, hastane yöneticileri medya vs.. tarafından mobing, şiddet yada sert eleştirilere maruz kalandır.
Kısacası toplumun anlamaya çalışmadığı, çekip çekiştirdiği bir meslek insanıdır.
Yaa..öle işte

Yorum bırakın