Aşk değilse bile cinsel çekimi yaratan en önemli faktör: Feromonlar

ŞİŞE İLE SATILAMAYAN  İKİ CİNSİ BİR BİRİNE YAKINLAŞTIRAN TANRI VERGİSİ PARFÜM. .

Alan belirlenmesi, topluluk içinde hiyerarşik düzenin sağlanması ve üreme döneminde eşlerin birbirini bulması gibi durumlarda etkili olan,”dış hormon” olarak da adlandırılabilen kimyasallar.

İnsan ve hayvanların vücut salgılarında bulunur ve farkında olmasanız bile hissedersiniz bu kokuyu. Sizin için genetik olarak uygun olan karşı cinse çekilmenizi sağlar.Genleri ve özellikle bağışıklık sistemi sizinkinden en farklı olana en güçlü çekimi hissedersiniz bu sayede.Kardeşlerin birbirlerinin feromonlarından hoşlanmadıkları da tespit edilmiştir.Dizilerde gördüğümüzün aksine kardeş olduğunu bilmeyen iki insanın yıllar sonra hasbelkader karşılaşıp birbirine aşık olması imkansız bir olay olmuş oluyor neticede. Böylece genetik çeşitlilik ve sağlıklı bir ürün garanti altına alınmış olunur doğa tarafından. Zıt kutupların biribirini çektiği tezi de bilimsel bir gerçeklik kazanmış olur bu açıdan bakıldığında. Gördüğümüz gibi seçme iradesi bile elinde olmayan zavallı yaratıklarız aslında,doğanın gereklerine hizmet eden köleleriz..

Bilinçli iletişim ile biz farkına varmadan bedenlerimizin kurduğu iletişimi bir skala üzerine koyup orantısal olarak değerlendirmeye kalksaydık, konuşmanın sadece çok dar bir bandı kapsadığını, bir çok mesajın jestler, mimikler, feromonlar gibi çoğunlukla bizim bilincimiz dışında gelişen süreçler aracılığı ile iletildiğini görebilirdik. Tüm bu bilinçsiz iletişim faaliyetleri arasında hakkında en az bilgi sahibi oldugumuz kimyasal iletişimin, aslında zaten devasal kimya fabrikaları olan vücutlarımızın en çok kullandığı haberleşme yöntemi olması da muhtemeldir. Üstelik koku sinirleri diğer duyulardan farklı olarak hiç bir işleme tabi tutulmadan direkt içgüdülerimizin kaynağı alt beynimize bağlanırlar.

Tabi ki hiperkarmaşık insan ilişkilerini sadece bu kimyasallara bağlamak, direkt feromonlarla açıklamaya çalışmak yerinde olmaz. lakin yine de denyo denyo “senden elektrik alamadım” diyeceğinize “senden feromon alamadım” demeniz daha mantıklıdır.

Bir şey daha; bu feromonların kokuları çok önemli değil, kokuyu almasanız bile – ki muhtemelen koku sinirlerinizi aktive etmezler – etkilenirsiniz varlıklarından. Çok daha baskın bir koku arkasına saklanmış olsalar bile farkedilirler yani. Rica ederim feromon yayacağım diye deodorant kullanmamazlık etmeyin.

Daha detaylı bilgi için: http://www.bilgiustam.com/canlilarda-feromonlar-ve-mucizevi-islevleri/

 

Yorum bırakın