Hekimine dokunma !!

Hekime yönelik şiddetin neden ayrı tutulması gerektiğini anlayamayan dangozlar için yazalım: Yalnızca hekimler değil, tüm sağlık personeli uluslararası anlaşmalar gereği savaşta bile vurulmaz. Savaş şartlarında bile dokunulmaz olan bir meslek erbabının ülkemizde dövülmesi, yaralanması, öldürülmesi halkın büyük kısmının kanıksadığı, yine büyük bir kısmının da sadistçe memnuniyet duyduğu bir olay haline geldi. Ayrı tutulması için bu birinci neden.

İkinci neden görevi başındaki tüm kamu görevlileri görevinden dolayı maruz kaldığı her türlü saldırıda, saldırının faili ceza artırımına uğrar. Bu ceza artırımı daha da caydırıcı olmalıdır.

Bu ülkede şiddet her yerde, hepsi lanetlenmelidir ancak gündemimizde şiddete uğrayan mali müşavirler yok, inşaat mühendisleri yok, son derece münferit olaylar dışında şiddete uğrayan hakim yok savcı yok! Ne var? Sağlıkçı ve içlerinde özellikle hekimler var. Görevi başındaki bir hekim saldırıya uğradığında savunulması gereken o hekimin haklarıyla beraber, o hastaneye başvurup hekimsiz kalan hastanın haklarıdır da aynı zamanda. Bu da üçüncü neden.

“Görevinden dolayı” “savaş zamanlarında dahi” dokunulmaz olan bir hekimin şiddete uğramasına, darp edilmesine,öldürülmesine hiç vicdanınız sızlamadı ve hala hekimlerin şiddette neden kayırılması gerektiğini sorabilecek zeka seviyesindesiniz ya, hekimsiz kalıp kıvranarak ölmeniz dileğindeyim! Aklımdan sizin için başka bir temenni geçmiyor şu an..!

Yorum bırakın