TURİZM ÜLKESİ TÜRKİYE TERÖRLE ANILMAYA BAŞLADI

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde Türkiye turizm ile anılan ülke iken terör ile anılan ülke oldu.

Tunus’ta 39 turistin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırı ile ilgili haberler verilirken, turistlere gidecekleri ülkeleri seçerken dikkat edecekleri destinasyonlar arasında Türkiye de sayılıyor.
Türkiye terör haberleriyle basında
Türkiye’nin terörle ile anılmasının son örneği olayların yaşandığı yerden çok uzak olmasına karşı Kapadokya ile ilgili haberlerde de kullanılıyor. Japonya’da yurtdışına gideceklere “Müslüman ülkelere gitmeyin” uyarısı yapılırken bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğu belirtiliyor. Bu haberler üzerine Kapadokya’ya ençok gelen ziyaretçiler arasında ilk sırada yer alan Japon turist sayısı hızla azaldı. Bu arada THY’nin Japonya’dan Türkiye’ye bilet fiyatlarını çok ucuzlatmasına karşın talep görmediği belirtiliyor.
Türkiye’ye gitmeyin çağrısı üzerine Japonya’dan gelenler sıfırlandı 
Kapadokya Turistik Oteldler ve işletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Japonya’nın Kapadokya’ya gelen ziyaretçiler arasında ilk sırada olduğunu belirterek, “Bir süreden beri yaşanan olaylar  ve bunun uluslar arası alana yansımaları sonucu Japonya’dan Kapadokya’ya gelenler adım adım azalarak sıfıra düştüğünü” söyledi. Dinler şunları söyledi:
Türkiye IŞİD’i destekliyor algısı yerleşti
“ Japonya’dan gelişlerdeki düşüşün nedenini anlamak için 1.5 ay önce Japonya’nın en büyük 16 tur operatörünü  davet ettik. O görüşmelerde öne çıkan önemli bir nokta olduğunu tespit ettik. Birincisi IŞİD’in ocak ayında Suriye’de iki Japon’un kafasını kesme eylemi bu ülkede İslamofobi yarattı. Japonya televizyonları “Müslüman ülkelere gitmeyin” çağrısı yaptılar. O günden sonra Japonlarda Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiği algısı yerleşti.  Japon operatörler açıkça ‘Bizde islamofobi oluştu, siz de bunlara destek veriyorsunuz’ dediler.
Bölgelerde durum
Habertürk’ten Ünsal Ereke’nin haberine göre  Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) üyesi Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve işletmeciler Derneği (GATOD) Başkanı Mete Akçan da “Bulunduğumuz bölge olarak IŞİD’in olumsuz etkisini hissediyoruz. Önceleri terör olayları nedeniyle turist gelmiyordu. Ortam düzeldi ve tam yabancı turist gelecekken şimdi de IŞİD ortaya çıktı. Suriye’ye giden sivil toplum kuruluşları dışında bölgede yabancı turist yok” dedi.
Kaynak: Turizmgazetesi.com

Yorum bırakın