Bir doktordan savaş isteyenlere bir anlatı!!

Ben Askerliğimi Noroloji uzmani olarak 1998-1999 yillarinda Van askeri hastenesinde yaptim. O donem PKK teroru ve catismalar cok aktifti, Apo’nun yakalandigi yildi.
Savas isteyenlere isterseniz biraz sehitlerin ne halde hasteneye getirildiklerini tarif edelim, oyle ya, savas isteyenler olen sizin cocunuz degilse ‘vatan millet sakarya edebiyati‘ yapmaktan daha yuce bir duygu var mi?
Siz hic tank mayinina basmis bir Jeep te yanarak olen asker gordunuz mu?
Siz hic Bir RPG roketinin patlamadan bir insani delip gectigini gordunuz mu? (carptigi bolumu alip goturmustu)
Sizin elinize bir Sehit’in beynini plastik poset icinde verdiler mi?
Siz hic canli bombaya maruz kalip ta vucudunun ventral tarafini ( evet anterior yuzey) tamamen kaybetmis bir askeri 10 doktorun can hiras tedavi ettigini kan, organ parcalarini ve o anin telasini yasadiniz mi?
Siz hic Beyin tomografisinde sarapnel parcalarinin beyin icinde yollar cizdigini gordunuzmu, yada her iki optik siniri kestigini?
Siz hic cift dingilli bir kamyonun tum kasasinin sehitle dolu hasteneye getirildigini gordunuzmu ve o sehitlerinin tek tek otopsilerini yaparken ne halde can verdiklerini hissettiniz mi?
Siz hic askerlerin PKK tarafindan pusuya dusurulup kiskaca alindiginda saatlerce ordunun hava destegi gondermeyip (bahane gece ucusu tehlikelidir) telsizde yardim istemelerini ve feryatlarini dinlediniz mi?
Peki Tum Bunlar olurken bazi dengesiz subaylarin Van golu uzerinde Sikorsky ile balik avladigina sahit oldunuz mu?
Siz hic Guneydogu agalarinin ve onlarin genc cocuklarinin, Komutan subaylari kullanarak cocuklarina curuk raporu almak icin size eziyet etmelerine maruz kaldiniz mi?
Siz hic bir korucu annesinin tum cocuklarini -evet 5’ini birden- PKK terorunde kaybettigini ve hastene onunde ağladigi sirada, bir korucu agasinin onu ‘aglama cok ses yapiyorsun‘ diye azarladigini gordunuz mu? (bu insan musvettesinin hastaneye son model BMW ve Kolordu komutaninin esliginde geldigini de belirteyim, elindeki kalsnikofunu hic birakmadi) (korucu agasi tum koruculara devlet tarafindan verilen paranin belli bir yuzdesini alir, Mafya gibi)
Oturdugunuz sicak evinizden şavaş isterken, en azindan vatan millet sakarya edebiyati yapmayin, cunku bu tiksindirici bir his veriyor.
Tum savas cigirtkanlarina ithaf olunur.
Dr. Sedat Ulkatan, New York

Kaynak: NYCTURK

Yorum bırakın