Sağlık Bakanı Müezzinoğlu OBEZ diye Nitelendirdiği Çapa Cerrahpaşa ve Hacettepe’ye göz dikti!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, borç batağındaki üniversite hastanelerine obez benzetmesi yaptı. 60 üniversite hastanesinin toplam borcunun 2.7 milyar TL olduğu öğrenildi.

image

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin borcu 650 milyon TL’ye ulaştı. Ankara’nın en büyük üniversitelerinden Hacettepe’nin 230 milyon TL, Gazi Üniversitesi hastanesinin ise 110 milyon TL borcu bulunuyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, borçlu üniversite hastanelerini, “hareket etmekte zorlanan obez üniversiteler” şeklinde tanımlayarak, bu kurumlarla ilgili yeni bir planlamanın gündeme alınması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Oralardaki sıkıntıları masaya yatırmak gerekiyor. Suçlu aramaya gerek yok. Borcu kapatmak yetmiyor. Reel yönetimler ve yol haritalarıyla borç azaltılabilir. Yunanistan örneği var önümüzde. Yunanistan borcunu hep borçla kapatmaya çalıştı ama olmadı” diye konuştu.

Arazisini satıyor
Hacettepe Üniversitesi, Ankara’nın en gözde yerlerinden olan Beytepe’deki 350 dönüm arazisini borçları ödemek için satışa çıkardı. İlk iki ihalede teklif gelmeyince, üçüncü kez ihale edilen arazinin bedeli 900 milyondan 800 milyona düştü. Rektör Murat Tuncer, “Üniversiteyi 270 milyon TL borçla devraldık. Şu anda da 230 milyon TL. Hem bu borcun kapatılması hem de eğitim, nükleer mühendislik, hukuk, inşaat, çevre mühendisliği fakülteleri ile nüfus etütleri merkezi yatırımı için 600 milyon lira finansman ihtiyacımız var” dedi.
Milliyet

Yorum bırakın