Sağlıkta yapılanlar reform değil, yalan rüzgarıymış.. (2)

Herkesin sağlığı doğduğu günden itibaren emin ellerde…(yalan)
GERÇEKTE OLAN-Öyle diyorlar ama Samsun’da iki buçuk aylık Kübra bebek açlıktan öldü. “Alamıyordum, mama bile alamıyordum. Gücüm yetmiyordu” diyordu annesi. Konya’da ise 40 günlük Ayaz bebek soğuktan can verdi. Yaşadıkları kerpiç evin penceresinin camları bile yoktu. Naylonla örtmüşlerdi. Gazeteler “Sağlık skandalı” haberleriyle dolu.

Sağlık harcamalarının büyük bir bölümü devlet tarafından yapılıyor…(yalan)
GERÇEKTE OLAN-Türkiye’de 2012 yılında gerçekleşen 72 milyar 820 milyon lira toplam sağlık harcamasının yüzde 79,5’i 57 milyar 892 milyon lirası kişiler tarafından prim ödemesi ve cepten ödeme olarak yapıldı. Kişi başına yıllık 1009 lira olan sağlık harcamasının, 785 lirası kişilerin kendisi tarafından yapılırken, yalnızca 224 lirası devlet tarafından yapıldı.

Sağlıkta yolsuzluklara son verildi…(yalan)
GERÇEKTE OLAN-Sağlıkta yolsuzluklar bitmek bir yana kat be kat arttı. Emniyet Genel Müdürlüğünün son raporuna göre sağlık sektörü yolsuzlukta birinciliği gene kimselere kaptırmadı. 2013 yılındaki 258 yolsuzluk operasyonundan 59’u sağlık alanında gerçekleştirildi. AKP’li siyasetçiler yolsuzluğa doymuyor. Sağlık Bakanının rüşvetçi müsteşar yardımcısı hâlâ kayıp…

Halka ambulans uçaklarla hizmet ediyorlar…(yalan)
GERÇEKTE OLAN-Sağlık Bakanlığı hava ambulanslarıyla övünüyor. Oysa 2014’ün Şubat ayında Van’ın Gürpınar ilçesi Yalınca köyü Çeli mezrasında 1,5 yaşındaki Muharrem bebek zatürreeden öldü. Yollar kapalı olduğu için ambulans gitmedi. Babası 16 kilometre boyunca çocuğun cenazesini çuvalla sırtında taşıdı. Bir ay sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun seçim çalışmaları için hava ambulanslarını kullandığı ortaya çıktı

Hastanelerde rehin alma ayıbına son verildi…(yalan)
GERÇEKTE OLAN-Hastaneler faturayı ödemeyen hastaları artık rehin almıyor. Hastaya senet imzalatılıyor, sonra icra memurları geliyor. Ödeyemeyenlere de hastane yolu görünüyor. Bu şekilde hastane borcu olan vatandaş sayısı o kadar arttı ki Hükümet seçim öncesi hastane borçlarına af getirmek zorunda kaldı.

Devam edecek..

Yorum bırakın