ÇAPA TIP FAKÜLTESİ DEKANI KAÇAK MUAYENEHANE İŞLETİYOR İDDİASI!

İstanbul Üniversitesi rektörlüğü seçimlerinde ikinci sırada yer almasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından Rektör olarak atanan Mahmut Ak’ın Çapa Tıp Fakültesi’ne dekan olarak olarak atadığı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu, göreve atandıktan sonra bile beyanname vererek “kapattım” dediği özel muayenehanesinde hasta bakmaya devam ediyor.

Özel Çolakoğlu Astım ve Allerji Merkezi Ltd.Şti’nin dekan olarak atandığı 25 Mayıs 2015 tarihinden önce 280 pay ile tek sahibi olan Çolakoğlu, atamanın yapıldığı gün Ticaret Sicili Gazetesi’nde 80 payını eşi Havva Çolakoğlu’na devretmiş. Kalan 200 pay ise yine Dekan’ın üzerinde görülüyor. Dış cephedeki tabelasını indiren Çolakoğlu’nun, daire kapısındaki tabelası ise yerinde duruyor.

YÖK ve Tam Gün Yasası’na göre, “Devamlı statüde görev alma” kapsamına giren “rektör, dekan, dekan yardımcısı, anabilim dalı başkanı ve başhekimler tam gün görev yapmak zorundadır” hükmü uyarınca kurumdaki asli görevlerinin dışında özel muayenehane açamayacağı gibi özel bir hastanede de görev alamazlar.

Daha önceki yıllarda da dekan olmadan önce yasalara aykırı olarak muayenehane işlettiği dekanlık tarafından saptanan ve uyarı cezası alan Çolakoğlu, dekan olarak atandıktan sonra da yasadışı olarak mesai saatleri içinde ve dışında muayenehanesinde hasta kabülüne devam ediyor. Özel muayenehanesinde kabul ettiği hastalarına hiç çekinmeden fatura da kesen Dekan reçete ve faturalarda etik dışı olarak İstanbul Tıp Fakültesi kaşesi kullanıyor.

Çolakoğlu’nun muayenehanesini hasta olarak arayıp randevu talebinde bulunduğumuzda önümüzdeki salı günü akşam saat 18.00’de randevu verildi. Sekretere “Bahahaüddin hocanın bakmasını istiyoruz” dediğimizde de gelen yanıt, “Zaten başka doktor yok ki” oldu.

Üniversitede tam gün çalışan öğretim üyeleri ayda 6-8 bin TL arası para kazanırken Çolakoğlu, hem dekanlık tazminatı hem de hasta başı 700 TL. olan muayene ücreti ile mevkidaşlarının çok üzerinde kazanıyor.

Miyase İlknur

Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu

Yorum bırakın