Şimdi genç bir kız ama…

simdi-genc-bir-kiz-ama-2

 

19 yaşındaki Ciera Swaringen Konjenital melanositik nevüs hastalığından muzdarip. Sadece 500 bin kişide bir görülen bu hastalık doğuştan geliyor ve kişilerin sosyal hayatını olumsuz yönde etkiliyor.

 

simdi-genc-bir-kiz-ama-3

Çocukluk yıllarında yaşıtları tarafından dalga geçilen Ciera, artık bu sorunuyla barıştığını belirtiyor.

 

simdi-genc-bir-kiz-ama-5

Küçük bir kasabada yaşayan ABDli talihsiz Ciera, ufak yerde yaşadığı için şanslı olduğunu çünkü etrafındaki herkesin rahatsızlığını bilerek ona yaklaştığını dile getirdi.

 

simdi-genc-bir-kiz-ama-6

Konjenital  melanositik  nevüs  hastalığı  nedir?

Konjenital  doğuştan  gelen demektir.  Melanosit  herkesin  cildinde  ve saçlarında  bulunan  ve  melanin  pigmenti  salgılayan  hücrelerdir.  Nevüs  ise  doğum  lekesi  anlamına  gelir. Konjenital  melanositik nevüs  hastalığı  deride  görülen  bu  lezyonların  ve  benlerin  beyinde  de  büyüyebileceği  riski taşır.  Eğer  tümör  oluşumu  başlarsa  ölümcül  olabilir.

Büyük çaplı benleri olan çocuklar malin melanom gibi en ölümcül cilt kanseri risk grubunda bulunur. En az 50 faktörlük güneş kremleri ve güneş koruyucu kıyafetler giymeleri gerekir.
Konjenital melanositik nevüs hastalığı olan çocuklarda kanser 10 kat daha saldırgandır ve beyne ulaşana kadar tedavi edilemez.
Araştırmalar konjenital melanositik nevüs hastalığının bir gen mutasyonu sonucu olduğunu göstermektedir. Bu sebeple doğumda bebeklerin iyice incelenmesi önemlidir.

Kaynak:Piramit haber

 

 

 

 

 

Yorum bırakın