Tıp Öğrencisi Esra Dr.Abdullah Biroğul için yazdı

Ölümün ne yüce bir mertebesidir “şehadet”.Lakin özellikle de Şehit Doktor ile başlayan cümleler koca bir yük gibi oturur oldu bedenime.Allah katinda yüce makamina erişeceğindan süphemiz olmayan Şehit Doktorumuzun insanlik (!) seviyesinde bulduğu değer ne tuhaftir.
Hayatina yüzlerce insani siğdiran bir insani koca yeryüzüne siğdiramamak ne buyük bir acidir. Terörü, Türk’ü, Kürd’ü, siyaseti, ideolojiyi geçiniz efenim.Hangi sebep bir insanin, bir doktorun kanini su gibi akitmanizi geçerli kilar ?Yeri gelince doktor bir damla kan aldi diye döven, söven siz değil misiniz?
Haklisiniz biz hiç doktor olamadik gözünüzde. Daha çok para kazanmak için, ünvan, makam sahibi olmak için doktor olduk.Erkekler kiz tavlamak için, kizlar ev islerinden kaçmak için doktor oldu.Zaten kim istedi ki bir çocuğu gülümsetmek, bir hastadan “Allah Razi Olsun”u duymak için doktor olmayı! Çünkü bir tek siz akilliydiniz(!) Sabahlara kadar çalişmak yerine akşamlara kadar uyumayi akil edemedik, en az mesaiyle en çok para nerde kazanilirin yollarini aramadik, kizlar zengin koca bulup evlenmeyi düşünemedi mesela. Ah doktorlar…Ilk 10.000 e girdiler ama ne kahvede doktorlara söven amcalar kadar ne günlerde börek, çörek yerken yazilan ilaçlari eleştiren teyzeler kadar ne de dağdan inip eline silahi alarak bugun bir canimizi daha alan HICBIR SEYLER kadar akilli oldular.
Şimdi ben bunlari yazinca ne mi olacak? Yuzlerce öğrenci o çok takdir ettiğiniz (!) ünvani almak için sabahlara merhaba demeye devam edecek. Ünvan sahipleri ise Dr.Abdullah Biroğul olup akilli insanimiza hizmet için görev yerlerine gidecek.Ve yine yuzlercesi “Sizden uzman olmasin” uzman olmak için canini dişine takacak.
Tabi siz akıllilar aptal doktorlarin ölmesine izin vermediğiniz sürece…
Osmangazi Tıp Fakültesi Dönem 3
Esra Çakmak

Yorum bırakın