Hekimlerin ve Tabip Odalarının Türk Tabipleri Birliği’ne Tepkisi Çığ Gibi Büyüyor!

Bölücü Terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’da yol kesip uzun namlulu silahlı saldırısı sonucu 31 Ağustos 2015 tarihinde hayatını kaybeden Dr. Abdullah Biroğul için Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin yaptığı açıklamaya hekimlerin ve tabip odalarının tepkileri çığ gibi büyüyor. 

Açıklamasında bu olayı normal bir saldırı ve ölüm gibi lanse eden, “terör, terörist ve PKK” ifadelerini kullanmaktan kaçınan TTB daha önce terör yandaşları tarafından ambulanslara yapılan saldırılarda da aynı benzer tepkiyi göstermişti. Terör ile mücadeleyi sürekli ‘savaş’ olarak lanse etmeye özen gösteren TTB, aylardır yapılan haince ve kalleşçe pusuları saldırıları görmemezlikten gelmesi hekimlerin canına tak etti.

TTB’ye karşı en sert tepkiyi İzmir Tabip Odası verdi. İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner  ” Bu Nasıl TÜRK Tabipleri Birliği” diye veryansın etti. Kaptaner “Bayrağımızı indirip örgüt bayrağı asan, meslektaşımızı silahla tarayarak öldüren bir örgüt apaçık ortadayken ısrarla adını vermekten kaçınıyorsunuz. Bu durumda terör örgütünün siyasi hedeflerine destek görünümü veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TTB’nin samimi olmadığını belirten Tabip Odası Başkanı, PKK’yı temsil ettiği söylenen HDP Eş Başkanı bile bu yapılan terör saldırısını kınarken TTB bunu yapmıyor” diyerek binlerce hekimin sözü ve vicdanı oldu.

Aynı şekilde birçok tabip odası da TTB’nin bu sözde açıklamasını ve yaklaşımını kınarken, hekimler de özellikle sosyal medyadan tepkilerini çığ gibi dile getirdi. #ŞehidimizVarTTBTeröreTepkiGöster 

ttb

Screen Shot 09-04-15 at 03.51 PM Screen Shot 09-04-15 at 03.50 PM

Yorum bırakın