Her gün Onlarca Şehit verelim ama SAKIN OLA ki siyaset yapmayalım!!!

Artık yeter..!!!

Kimse bana bu saatten sonra burası doktorlar sitesi burada siyaset paylaşılmasın, yorum yapılmasın, bik bik tarzı martavallar okumasın, çünkü tahammül katsayım kalmadı! Bu iş siyasi tercih olmaktan çoktan çıktı, bir davaya dönüştü. Hatta artık dava bile değil, apaçık katliama dönüştü.

Bazı şeyler ilk söylenildiğinde kimilerine dokunur. Çok dokunur. Tarihler 7 haziran ya da daha öncesi. Kaç kez ben ya da benim gibi düşünenler bunları dile getirdi. Bana, bizlere küçükken insana insan olduğu için saygı duymak öğretildi. Irkçılık kötüdür dendi. Haram yemek kötüdür, hırsızlık kötüdür. Yalan kötüdür. Bunların hepsi dendi. Bizler böyle gördük ya da en azından ben böyle gördüm. Birinden görmesem de bunların doğruluğuna yine kendim inandım.

Bak arkadaşım. Tarihte herkesin ayıpları oldu, olmuştur. Ama tarihi hep öne çıkararak, her şeyi tarihten güç alarak meşru göstermek sanırım dünya üzerinde sadece bir millette görülmüştür. Özgürlüğü bahane ederek insanlığın ırzına sanırım sadece bir millet bu kadar çok geçmiştir. Özgürlük nedir? Hak nasıl savunulur? Ambulans yakarak mı? Doktor öldürerek mi? Okul yakarak mı? Yangın söndürmeye gelen itfaiyeye ve onu koruyan polise saldırarak mı özgürlük savunulur? Trafik polisine saldırarak mı özgürlük savunulur? Bir insan hakkını nasıl savunur ya? Sorarım sizlere. Hangi millet, halk var olan hakkını böyle kalleşçe savunur?

Bizler de acımadık mı mahkum ogluyla konusamayan anaya? Bizler de acımadık mı kürt diye itilen kakılan insanlara? Bizler de acımadık mı acımasızca ötekileştirilen bir halka? Bu kadar mı kin dolu olur bir millet? Hep söyledim, söylüyorum. Bir devletin belli zamanında güdülen yanlış politikaların sorumluluğunu tamamen o devlette yaşayanlara yıkamazsınız. Bu gülünç. Çok gülünç bir durum. Keza kürt halkına yönelik toptan bir harekete girişmeyi devlet misyonu olarak belirleyen bir ülke yok karşınızda. Dendiği gibi batıda kimse çocuğunun kulaklarına ufacıkken “kürtler pis, kürtler aşağılık” diye fısıldamıyor. Kimse kürtleri öldürün demiyor çocuklarına. Sizler? Daha ufacıkken o kafalara neler aşıladığınız belli.

Kimseyi ırkı yüzünden yargılamam. Yargılayamam. Ama şeref yoksunusunuz. Korkaksınız. Alçak ve nankörsünüz. İnanıyorum ki o kininizde boğulacaksınız.

30 Deniyor, 15 deniyor. 18 deniyor. Belki de çok daha fazla. Sayının önemi var mı? Yine evlere ateş düştü. Yine evler karardı. 1 Şehit olsa acı hafifleyecek mi? Hepimiz 15 dakika üzülüp belki de yolumuza devam ediyoruz. Ya o aile? 30 Ev. 30 Ana. 30 Baba. Belki daha fazla. Onların acısı ne zaman diner, dinecek düşündünüz mü?

Dinmeyecek! Dinmez! O ananın evladı yitti bir kere! Vatan uğruna mı yoksa 400 uğruna mı? Sözkonusu 400 ise vatan sağ olsun mu sizce de?

Ha unutmadan. Yıllarca çözülme süreci ile örgüte her türlü desteği verip, utanmadan daha da çıkıp 400 mv diyenler. Ya istikrar ya kaos diyerek sizin de “bizi şehrinizde istemezseniz kapınıza başçavuş gelir” diyenlerden bir farkınız kalmadığını umarım anlamışsınızdır!

Tüm şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun.

Yorum bırakın