Aile Hekimlerine Verilen Cezalarda ORMAN KANUNLARI’nın Uygulandığı İddiası!

Ömer Çeker aile hekimlerine, cumartesi nöbetlerine uymadıkları gerekçesiyle savunmaları alınmadan ceza verilmeye başlandığını öne sürdü.

TÜRK Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, şube binasında basın açıklaması yaparak, aile hekimlerine uygulanan haksızlıklara bir kez daha tepki gösterdi. Çeker, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına, cumartesi nöbetlerine gitmedikleri iddiası soruşturma açıldığını ve hekimlerin savunmaları alınmadan ceza verildiğini duyurdu. Açıklamasına, “Nöbete gitmeyen aile hekimlerine savunmaları alınmadan ceza verilmektedir. Orman kanunlarını uygulatmayacağız” diyerek başlayan Çeker, şunları söyledi;

ORMAN KANUNLARI

“Cumartesi nöbetleri karşısında büyük bir direnişle karşılaşanlar orman kanunları ile yol almaya çalışıyor. Çünkü bu nöbetlerin angarya olduğunu bilen ve mahkemeler tarafından hukuksuz cezaların tümünün iptal edildiğini görenler kanun, yönetmelik ve genelge gibi mevzuat adına ne varsa hepsini hiçe saymaya başladı. Açılan soruşturmalarla ilgili belgeler çalışanlar tarafından istenmesine rağmen gönderilmiyor. Tutanaklar ile ilgili talepler geri çevriliyor. Keyfi soruşturmalar açılıyor. Kıstas ve objektif kriter uygulanmıyor.

TARUMAR EDİLDİ

Soruşturmaların birçoğunun zaman aşımına bile uğraması bile idare tarafından dikkate alınmıyor, çalışanlara korku salmak için aylar öncesine ait nöbetlere ilişkin savunmalar isteniyor. Hatta iş o kadar çığırından çıkmıştır ki hiç savunma alınmadan son savunmanızı yapın size ceza vereceğiz diye yazılar gönderiliyor. Kısacası hukukun ayaklar altına alındığı, devlet işleyişinin tarumar edildiği bir düzen yaşanıyor. İş bırakmanın sendikal bir hak olduğu tüm yüksek mahkemeler tarafından kararlarla açıkça ilan edilmişken hala bunu valiliğin kabul etmeyip yeterli görmemesi ise ayrı bir garabettir.

HESAP VERECEKLER

Siz ne kadar orman kanunu sevseniz de biz size hukuku hatırlatmaya devam edeceğiz. Kanunu, yönetmeliği yırtıp atsanız da, sandıklara koyup kitleseniz de size yasayı hakkı ve hukuku her daim hatırlatacağız. Israrla istenen belgeleri çalışanlara vermemek için direnenleri Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikayet ettik. Oradan gelecek cevap doğrultusunda davalar açılacak. İdarecilere şunu hatırlatmak isteriz. Yapmış oldukları usulsüz işlemlerin yanlarına kar kalacağını, bunu sağlık çalışanlarının unutacağını sanmasınlar. Usulsüz uygulama yapanlar yaptıklarının hesabını yargı önünde bir gün mutlaka verecekler.”
Demokratik Kocaeli

ömer-çeker

Yorum bırakın