Çılgın Cerrah olarak tanınan Op. Dr. Mehmet Susam’ın Son Atlayışı Oldu!

Operatör Doktor Mehmet Susam, Fransa Alp Dağları’nda wingsuit olarak adlandırılan paraşüt atlayışı sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Operatör Doktor Mehmet Susam, Fransa Alp Dağları’nda wingsuit olarak adlandırılan paraşüt atlayışı sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Kalp cerrahı olan Mehmet Susam, 20 yıldır paraşüt atlayışları gerçekleştiriyordu.

ATLAYIŞ YAPMAK İÇİN FRANSA’YA GİTTİ
41 yaşındaki doktor Mehmet Susam’ın hafta sonu atlayış yapmak üzere Fransa’ya gittiği ve kazanın bu sabah meydana geldiği öğrenildi. Fransız Alp’lerinin zirvesinden atlayan Susam’ın serbest düşüş sonrasında sola dönerek kayalara çarptığı bildirildi. Bölgeye arama-kurtarma ve sağlık ekipleri yönlendirilirken Mehmet Susam’ın çarpmayla birlikte hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak Fransız havacılık yetkilileri soruşturma başlattı.

KASKINDAKİ GÖRÜNTÜLER SAVCILIK EL KOYDU
Kaskında kamera taşıyan Mehmet Susam’ın çektiği görüntülere savcılık tarafından el konuldu. Son 4 yıldır wingsuit olarak adlandırılan zirveden atlayıp üzerindeki özel kıyafet ile ortalama 2-3 dakika havada süzülen Susam, daha sonra paraşütünü açarak iniyordu.

KOKPİT’E ANLATMIŞTI
Susam, Kokpit Havacılık Programına verdiği röportajda wingsuit atlayışını söyle anlatmıştı: “Son dört yıldır yaptığım wingsuit ve mesleğim paralel şeyler. İkisinde de adrenalin yüksek miktarda. İkisinin de yanında stres ve yüksek başarı-mutluluk bir arada. İkisinde de yüksek konsantrasyon gerekiyor. Konsantrasyondaki ufacık bir kayıp ikisinde de ölümle sonuçlanıyor”

CENAZESİ GETİRİLECEK
Mehmet Susam’ın cenazesinin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.
SONDAKİKA

GÜNCELLEME 14.09.2015: Degerli Dostlarina Mesaj,
Mehmet Susam 12 Eylül Cumartesi günü saat 16:00 dolaylarında Fransa Chamonix’te bir wingsuit uçuşu sirasinda cok talihsiz bir kaza sonucu vefat etmistir.
Cenazesi 16 Eylül Çarşamba günü THY ile Lyon’dan İstanbul’a getirilecek ve saat 16:10′ da İstanbul Atatürk Havalimanı’na ulaşacaktır. Ertesi gün, yani 17 Eylül Persembe sabahı saat 09:00’da Şişli Memorial Hastanesi önünde kendisini sevenlerin katılacağı bir tören düzenlenecektir. İstanbulda ikamet eden dostlari bu torene katilabilirler. Ardından dileyen dostları için gidiş ve dönüş amacıyla organize edilmiş olan otobüs ulaşımıyla Memorial önünden saat 10:00’da Ankara’ya hareket edilecektir.
Mehmet, 17 Eylül Perşembe günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı Merkez Camiinde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Ankara’da defnedilecektir.
Onu seven ve hatırlayan dostlarının başı sağolsun.
Saygılarımızla.

Talihsiz kaza sonucu hayatını kaybeden başarılı Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Mehmet SUSAM’a Allah’tan rahmet diliyoruz.

dr mehmet susam

Adrenalin tutkunu Türk cerrahın feci sonu


Arşivden – Türkiye’nin en çılgın doktoru (07 Eylül 2015, Pazartesi)

Kalp cerrahı Mehmet Susam “yarasa adam” kıyafetiyle 800 metredeki helikopterden atlayıp, Boğaziçi Köprüsü’nün altından geçerek denize paraşütsüz inecek

TÜRKİYE’NİN EN ÇILGIN DOKTORU

Mehmet Susam… 41 yaşında, o bir kalp cerrahı. Haftanın beş günü ameliyatlara girip nöbetler dâhil ayda 400 saat çalışıyor. Hastanın göğsünü açmak, kalbine ulaşmak, kol ve bacaktan by-pass için gereken damarları açmak onun işi. Ancak, bugüne dek binlerce hastanın hayatını kurtaran Susam’ın yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Tabir yerindeyse o tam bir “çılgın doktor.” Biyomedikal mühendisliğinin yanı sıra madalyalı kürekçi, lisanslı paraşütçü, snowboard’cu, müzisyen, dalgıç ve motosiklet yarışçısı. Çılgın doktorun son tutkusu ise Wingsuit Flying yani “yarasa adam” sporu. Atlayıcıların, özel tasarım rüzgâr elbisesi (wingsuit) sayesinde, kollarını ve bacaklarını kuş gibi kullanıp yüzlerce metrelik dik yamaçlardan kendilerini boşluğa bıraktığı, sonrasında paraşüt açıp indiği çılgın bir meydan okuma. Wingsuit eğitimini Moskova’da alan çılgın doktor Mehmet Susam, bu ay sonunda Türk ve dünya havacılık tarihine adını yazdıracak bir atlayışa hazırlanıyor. Helikopterle 800 metre yüksekten Wingsuit’le atlayacak olan doktor Susam, Boğaziçi Köprüsü’nün altından geçip paraşütsüz olarak Ortaköy açıklarında denize inmeye çalışacak. Çılgın atlayış nedeniyle Boğaz da iki saat süreyle trafiğe kapatılacak.

‘KORKUSUZ MEHMET’

SABAH’a konuşan sıra dışı doktor Susam, okumayı 5 yaşında kendi kendine öğrendiğini, 11 yaşındayken ilgi duymaya başladığı doğa sporlarında ise çok sayıda madalya sahibi olduğunu anlattı. “Çocukluğumdan beri uçurumun kenarından atlamayı ve uçmayı hayal ederdim” diyen Susam, memleketi Yozgat’ta dağların eteklerinde kartallara, atmacalara bakıp hayal kurduğunu, yedinci yaş günümde hediye edilen beş saka kuşunun ise bu tutkuyu iyice ateşlediğini söyledi. Susam, “Hayalimi, THK’nın Efes’teki merkezinde aldığım paraşüt ve Moskova’da aldığım wingsuit eğitimleri ile gerçekleştirdim. Üç bine yakın yamaç paraşütü uçuşu yaptım. Tek seferde 110 km’ye kadar uçtum. Şimdi bir hedefim var. Uzaydan atlayan ‘korkusuz Felix’ lakaplı Felix Baumgartner gibi tarihe geçmek. Ben de korkusuz Mehmet’im. Havacılık tarihine geçecek bir ilke imza atacağım. 800 metre yükseklikten, wingsuit ile paraşütsüz atladığımda yaklaşık 240 kilometre hızlı olacağım. Suya yaklaşırken bu hız 200 km’ye düşecek. İniş hızım ise 70 km olacak” dedi.

İDOLÜ HEZARFEN…
Adrenalin tutkusunun mesleğine de artılar kattığını belirten Susam, “İnsanın dayanma gücünün çok üstünde stres yaşıyoruz. Strese dayanamayan kalp cerrahları kendilerine, çevrelerine hayatı zindan ediyor. Bunu aşmanın birinci yolu cerrahın kendine hobi edinmesi. Ekibimizde herkesin bir hobisi var ve bu sayede huzurla çalışıyoruz. Ayrıca, tüm doğa sporlarında gerekli olan yüksek süratli refleksler, mesleğime katkı sağlıyor. Ameliyatlarda beklenmedik olaylara müdahale etmek, kriz anlarında süratli karar vermek kolaylaşıyor” diye konuştu. Susam, ameliyat sonrası bazen odada yere yatıp kuş gibi uçma egzersizleri yaptığını, en büyük zevkinin kolları ve bacaklarını kanat gibi kullanarak gökyüzünde süzülmek, örnek aldığı kişinin ise Hezarfen Ahmet Çelebi olduğunu söyledi.

Erhan ÖZTÜRK AHABER

Çılgın Cerrah olarak tanınan Op. Dr. Mehmet Susam’ın Son Atlayışı Oldu!” üzerine bir yorum

  1. Çok üzgünüm…Kolay yetişmiyor böyle bir bilim adamı..Genç oluşu acımı daha da artırıyor, faydalı bir insanı verimli olduğu bir çağda böyle pisipisine kaybetmek çok zor, istediği gibi yaşamış…Ama keşke daha az tehlikesi olan bir hobisi olsaydı. Kendi gitti,şifa bekleyen bir çok insanı da Çaresiz Bıraktı.Allah rahmet etsin,Yakınlarına ve sevenlerine dayanma gücü versin… 😦

    Beğen

Yorum bırakın