Prof. Dr. Bingür Sönmez’in”Hiç bir zaman vazgeçiremedik” dediği Cerrah gözyaşları ile uğurlandı!

Fransa Alpleri’nde yaptığı wingsuit atlayışı sırasında geçirdiği kazada hayatını kaybeden kalp damar cerrahisi uzmanı Op.Dr. Mehmet Susam için, görev yaptığı Memorial Şişli Hastanesi’nde ağlatan bir veda töreni düzenlendi.

anne-babasina-kavusmak-icin-hep-goklerdeydi-1745901

TIP dünyası, “Çılgın Doktor” olarak tanınan kalp cerrahı Op. Dr. Mehmet Susam’dan (41) gelen acı haberle sarsıldı. Çocukluğundan beri uçma hayali kuran Susam, paraşüte merak sardı. Adrenalini doruklarda yaşamak için “yarasa adam” sporu olarak bilinen “wingsuit” eğitimi aldı. Özel bir kıyafet ile yapılan wingsuit atlayışında tarihe geçmek için hayallere daldı. Susam, eylül ayının sonunda Boğaziçi Köprüsü’nden paraşütsüz atlayarak rekor kırmak için hazırlıklara başladı. Fransa’daki Alp Dağları’na giderek, rekor deneme için antrenmanlar yaptı. 12 Eylül günü son antrenmanında paraşütü açılmayınca kayalıklara çakıldı. Fransa’da hayatını kaybeden Susam’ın cenazesi, önceki akşam uçakla Türkiye’ye getirildi. Fransa’da ölüme atlayan çılgın doktor için 6 yıldır görev yaptığı Memorial Şişli Hastanesi’nde ağlatan bir veda töreni düzenlendi. Cenaze töreninde abla Safure Türkmen fenalık geçirirken, doktorun nişanlısı Tuğçem Yıldırım’ın yanı sıra, Mehmet Susam’ın akrabaları, meslektaşları ve çok sayıda hastası katıldı. Susam’ın aynı hastanede çalışan hemşire nişanlısı Yıldırım, arkadaşlarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı. Törende konuşan Prof. Dr. Bingür Sönmez ise herkesi duygulandırdı.

FRANSA ALPLERI'NDE HAYATINI KAYBEDEN UZMAN DOKTOR MEHMET SUSAM ICIN, GOREV YAPTIGI HASTANE'DE TOREN DUZENLENDI FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)
FRANSA ALPLERI’NDE HAYATINI KAYBEDEN UZMAN DOKTOR MEHMET SUSAM ICIN, GOREV YAPTIGI HASTANE’DE TOREN DUZENLENDI
FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)

Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez “Çok hızlı bir yaşamdı. Kendisi bunun bağımlısıydı. Hiç bir zaman vazgeçiremedik. Ailesinden, arkadaşlarından, meslektaşından kimse aferin iyi ki bunu yapıyorsun demedi. Bu kadar büyük bir bağımlılıktı ki hiçbir zaman vazgeçiremedi. Neden bu sporu yaptığını sosyal medyada doğum günü olan 2 Şubat’taki yazısında dile getirmişti. ‘Canım annem ve babam iyi ki beni doğurdunuz. Bu güzel hayatı başlattınız ve beni büyüttünüz. Mutluluğu sevgiyi, ahlakı ve her türlü değeri öğrettiniz. Ama erken gittiniz. Daha sizden öğreneceğim çok şey vardı. Bu yaşa, bugüne geldiğimde hep mutluluk, sevgiyle çocuk gibi dopdoluyum. Ne kadar şanslıyım sizin evladınız olduğum için. Gökyüzünden bana baktığınızda bazen yerde bazen sizden çok daha alçak irtifada gökyüzünde beni gördüğünüzde umarım beni size layık olarak görüyorsunuzdur’ Işıklar içinde ol. Hep göklerde olmak istiyordu. Annesine babasına yakın olmak için. Ruhu şad olsun” dedi.

“BU SPOR DEĞİL, ÖLÜM ATLAYIŞIDIR”
Yaptıkları sporun yasaklanması gerektiğini belirten Sözmez,”Bu bir adrenalin bağımlılığı. Bu bir spor değil. Bunun yasaklanması lazım. O 140 metre yükseklikte olan atlayış yeri en tehlikeli yer ve en çok adrenalin arzu edenlerin gittiği bir yer. Geçen sene uçuşa yasaklanan bir yer. 140 aşağıda olan bir kaya felaketine neden oldu. Şimdi tekrar yasaklanmalı. Bu spor değil. Bu ölüm atlayışı. Bu yıl 15 tane ölümcül kaza var. Federasyonları, dernekleri bile yok. Kesinlikle yasaklanmalı” ifadelerini kullandı.
Mehmet Susam’ın mesai arkadaşı Faruk Tükenmez çok üzüldüklerini belirterek,” Yakışmadı. Çok erken kaybettik. Artık melek oldu. Kanatları var. Dilediğince uçabilir” diye konuştu.
Susam’ın ağabeyi Mustafa Susam,”Mehmet’ten daha önce atlayanlar uçmuşlar. Arkadaşları Mehmet’in 140 metrelik inişte kanatları o havayı doldurma imkanı bulamamış diye tahmin ediyorlar. Saat 16.00’yı biraz geçe dolayların oluyor. Saat 17.00’de Jandarma ekipleri ulaşmış. Hemen hastaneye götürmüşler. Biz hastanenin morgunda görebildik. İşlemlerini yaptırarak buraya naklettik” dedi.
Mustafa Susam,”Son birkaç yıldır kendisine destek ya da köstek olmamak, dinlemek onu daha mutlu ediyor diye bir kanıya vardık. Sadece onu dinliyorduk. Ne güzel yapıyorsun diye destek de olmuyorduk. Ama kesinlikle yapamazsın da demedik. Hep kenarda durduk. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

AKUT BASKANI NASUH MAHRUKI, BINGUR SONMEZ'E TAZIYEDE BULUNDU FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)
AKUT BASKANI NASUH MAHRUKI, BINGUR SONMEZ’E TAZIYEDE BULUNDU
FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)

Nasuh Mahruki “Çok zeki, çok başarılı bir insandı. Hepimizin çok sevdiği, takdir ettiği gıpta ettiği bir insandı. Wingsuit tehlikeli bir spor. Söylenecek tek şey bu sporlardaki tehlikelerden birinin gerçekleşmesi halidir. En kötü senaryodur. Maalesef çok sevdiğimiz Mehmet’in başına o geldi. Keşke olmasaydı o risk gerçekleşmeseydi” diye konuştu.

“25 EKİM’DE EVLENECEKTİ”

Mehmet Susam’ın abisi Mustafa Susam “Ekim ayının 25’inde evlenecekti. Şişli Evlendirme Dairesi’nden gün almışlardı. Nikah olacaktı. 30’unda da düğün yapacaklardı. Bu hafta davetiye dağıtılacaktı. Ama başımıza bu olay geldi. Evlendikten akabinde nişanlısıyla gezeceklerdi. Nişanlısına daimi seninle gezeceğiz diye telkinlerde bulunuyordu. Nişanlısı ise hiç bu hadiselerin taraftarı değildi. Mukadderat artık” diye belirtti .

1130445_620x410

Dr. Susam’ın nişanlısı Tuğçem Yıldırım, cenazenin başında uzun süre gözyaşı döktü. Susam’ın cenaze namazı, öğle namazından sonra Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda kılındı. Cenazeye Susam’ın ablası Safure Türkmen, ağabeyi Mustafa Susam, nişanlısı Tuğçem Yıldırım, Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, meslektaşları ve yakınları katıldı.
Susam ve nişanlısının bu ay içinde evlenmeyi planladıkları öğrenildi. Arkadaşları, gökyüzü sevdalısı Susam için “O artık hep çok sevdiği gökyüzünde olacak” dedi.

Kaynaklar: Milliyet Kokpit Habertürk

Yorum bırakın