Sınır tanımayan doktorlar örgütünün Afganistan’daki hastanesi bombalandı!

3 ekim cumartesi günü uluslararası koalisyon güçleri tarafından hastanenin GPS koordinatları verilmesine rağmen, Afganistan Kunduz’da ki sınır tanımayan doktorlar örgütünün çalıştığı hastane 30 dakika boyunca bombalandı. 

  
Médecins Sans Frontières/Doctors Without Borders’ (MSF)- Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün sitede yaptığı açıklamada 3MSF çalışanının öldüğü, 19 MSF çalışanının ağır yaralandığı toplamda 30 dan fazla yaralı olduğuve 16 ölü olduğu açıklandı:

 

yaralanan Médecins Sans Frontières/Doctors Without Borders’ (MSF) çalışanları
  
bombalamadan sonra yanan hastanenin görüntüsü
 
Olay sonrası başka bir hastaneye geçip yaralıları ile ilgiliendiğini ve çalışmalarına devam ettiğini açıklayan örgüt savaş kurallarında sağlık çalışanlarının dokunulmazlığı olduğunu sert bir dille hatırlattı.

  
Basın açıklamasında Washington ve Kabul’den bu olanların hesabını vermelerini istediklerini belirten örgüt. Médecins Sans Frontières/Doctors Without Borders’ (MSF) ‘un 1980 yılından beri Afganistan’da çalıştığını ve bu çalışmaları ile bir çok insana yardım ettiklerini, yardımcı olmaya da devam edeceklerini sonuna kadar da bu çizgide kalacaklarının altını çizdiler 

Kaynak :MSF/UK

Yorum bırakın