”arkadaş madem sağlığımızı düşünüyorsun, adam gibi icraat yap!”

Nasıl ki bizde her bakanlık, ilgili olduğu alanı “bitirmeye” çalışıyorsa (adalet bakanlığı-adalet, milli eğitim bakanlığı-öğrenciler ve öğretmenler, tarım ve orman bakanlığı-tarım ve ormanlar… liste gidiyor), sağlık bakanlığı da aynı şekilde sağlıkçıları ve sağlık sistemini bitirmek için “durmak yok, yola devam” mottosuyla organizasyona iştirak etmektedir hala.

Yav kendi kendime diyorum, Sağlık Bakanlığı herhalde hayal dünyasında yaşıyor, hastanelerin mükemmel durumda olduğunu düşünüyor, vatandaşların en iyi şartlarda sağlık hizmeti aldığını düşünüyor..
Sağlık Bakanlığı ya başını kuma gömmüş ya da kendini dev aynasında görüyor..
Neden mi?
Diyelim ki, akşam geç vakit diş ağrısına maruz kaldınız. Ağrı kesici alıp sabahı sabah ettiniz. Nihayet sabah oldu ve randevu almak için sarıldınız telefona..
Aman tanrım o da ne!
Telefonda karşınıza çıkan kişi 15 günden sonrasına randevu verebilirmiş..( izmir konak diş hast.)
Al silahı sık kafana paran yoksa..

Aynı şey diğer hastaneler için de geçerli. Randevu almak istiyorsunuz alamıyorsunuz, mecburen özel hastanelere gitmek zorunda kalınıyor..
Sigortam olduğu halde 35 tl cildiye ek ücreti, 30 tl kbb ek ücreti ödeyerek muayene oldum, 2 reçeteden toplam 15 tl eczaneye ödedim, 6 tl.si reçete yazım payıymış o ne demek onu da hiç anlamadım. Toplamda 80 tl harcadım,

“Doktor kuyrukları bitmiş”
“İstediğimiz zaman doktora ulaşma ve tedavi görme şansımız artmış”
“Doktor seçme hakkımız varmış”
Bıdı bıdı diye saymak kolay ey Sağlık Bakanlığı..

Önceden ücretsiz olan hizmeti bu kadar para ödeyerek alacaksam bi düzeltmeden, iyileştirmeden nasıl söz edebiliyorsunuz anlayamıyorum.
Hastadan, müşteriden bi ton ek para talep edilerek dünyada düzelmeyen sistem mi kalır !
“Bıçak parası aldırtmayııız”,
”Doktorun elini hastanın cebinden çekeceğiiiz”,  diye senelerce bağırdıktan sonra çıkardıkları tuhaf bir uygulamayla bıçak parasını kendisi alan, hastanın cebine de elini kendisi sokan bakanlık var artık karşımızda..

Doktorların ücretlerini düşürme yönündeki gayretleri de bütçenin hayrına değilmiş ayrıca, özel sektörde doktor ücretlerini dolaylı yoldan düşürerek, hastane sahibi para babalarının cebinde daha çok para kalmasını sağlamak içinmiş aslında. (Bu hastane sahipleri para babaları kimler acaba)

Hani sağlık hak’tı satılamazdı?

Haram zıkkım olsun demekten başka söz bulamıyorum..

”arkadaş madem sağlığımızı düşünüyorsun, adam gibi icraat yap!”” üzerine bir yorum

  1. Doktorlar başta fizyoterapistler olmak üzere diğer meslek gruplarına sahip çıkmadıkça bu durumlar düzelmez . Diğer birimleri bitien sağlık bakanlığı tıpıda bitirir yok eder. Birlik olalım .yok olmayalım.

    Beğen

Yorum bırakın