Sadece sitem..

Bu sayılmaz..
Sayılabilmesi için, ödülü alanın Türk üniversitelerinde araştırmayı yapmış olması, Türk devletinden proje fonu almış olması gerekiyor.

Maalesef paralar sıfırlandığı, üniversitelere uçan profesörler, amcaoğlu dekanlar ve rektörler alındığı ve laboratuvarlar için harcanacak fon ile cami yapıldığı için bu sene ödülü kaçırdık.
Nasipse 150 yıl sonra artık..

Ayrıca unuttuğumuz  bir konu  var..
Nobel ödülü alan ve alabilecek konumda olan bir çok bilim insanı kendi topraklarında değil de yabancı memleketlerde bilimini ilerletebilmiştir. Üzerinde düşünülmesi gereken asıl nokta burası sanırım.

Bu yüzden çok sevinmeyin, kendisi bu ödülü Amerika’nın ona sağladığı imkanlar sayesinde almıştır. Araştırmalarını Türkiye’de yapayım deseydi, ona, bırakın araştırma fonunu, adam gibi lab. bile vermezlerdi.

İçine tükürdüğümün memleketinde saatlerdir hangi çalışmasıyla ödül aldığı değil de etnik kimliği tartışma konusu olan bilim insanına diyeceğim tek şey, yolu açık olsun ne iyi etmiş de gitmiş.. Beyinsizlerin arasında kalmaktansa beyin göçü yapmak en  iyisi.

Sadece sitem..” üzerine bir yorum

  1. Bakın yanlış düşünüp yonlendiriyorsunuz Türkiye cumhuriyeti tarihi sadece 12-13 yıldan ibaret değil ve asla da öyle olmayacak kaldı ki bu gururlu hadiseyi bizim topraklarımızda temel eğitim ve üniversite eğitimi almış bir bilim insanı gerceklestirdi. Lütfen şunu unutmayın hükümet sistem ya da her ne ise sucladiginiz genç nesillerin umudunu cesaretini ve gururunu kirmamalisiniz. Hükümetler değisir fakat insanlar kalir. Bizim tutumlarimiz da çok önemli. Türkiye hakkında gurur kırıcı konusmalara hakkınız zaten yok, niçin efendim herkes kendisini düzeltmeye cabalamiyor? Hangisi daha iyi umutsuz hayalsiz kendine özgeleşmiş bir ülkenin gençliği mi yoksa sizin gibi kötümser ve aşağılayıcı cümlelere imza atanlara rağmen iyileştirici güce cesaretli ve umutlu gençlerin sahip olduğu bir ülke mi? Lütfen eleştirin fakat elestirinizin yapıcı yönde olmasına dikkat edin. Muhtac oldugumuz kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur efendim. Beyin göçüyse beyin göçü ancak kendi topraklarımızda da imkânların sağlandığı günler elbet gelecektir.

    Beğen

Yorum bırakın