HEMŞİRE İLE BEBEK HASTASI 38 YIL SONRA DUYGUSAL BULUŞMASI

Daha 3 aylıkken sıcak buhar kazası ile vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşan Amanda, bakımını yapan ve tedavisinde yanında bulunan hemşire ile 38 yıl aradan sonra yeniden buluştu.

Amanda 1977 yılında daha 3 aylıkken vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluşturacak bir kaza geçirerek Albany Tıp Merkezi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Hastanede o yılın almanağı için çekilen fotoğraflarda kendi fotoğrafı da vardı. Fotoğrafını gören Amanda bundan 20 yıl önce hemşireyi bulmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. Geçtiğimiz ay ise sosyal medyada hemşirenin kucağındayken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak kim olduğunu yeniden aramaya başladı. Çok geçmeden de sonuç aldı.

38 yıl sonra hemşire ve hastası buluştu

Bunlar benim bebekken 3. derece yanık tedavisi için Albany Tıp Merkezinde tedavi gördüğüm fotoğraflarım. Beni kucaklayan hemşireyi 20 yıl önce aramıştım ama bulma şansım olmadı. Belki şimdi sosyal medyanın gücü ile birisi onu tanıyacak. Bu 1977’ye ait. Onun adını bilmek isterim ve mümkünse onunla konuşmak ve tanışmak istiyorum. Kimlere ulaşabileceğini bilemeseniz de lütfen paylaşın.

Amanda fotoğrafları bu not ile paylaştıktan sonra bir çok kişi fotoğrafları paylaşmaya başladı ve altına da iyi dilekleri içeren yorumlar yapıldı. O yorumlardan bir tanesinde Angela isminde bir kişi hemşireyi tanıdığını ve adının Susan Berger olduğunu yazmıştı.

hasta bebek ve hemşire 38 yıl sonra buluştu
Amanda kendisini heyeacanlandıran o yorumun ekran görüntüsünü paylaştı.

“Merhaba benim adım Angela ve 1977’de Albany’de uyanma odasında çalıştım. Bu hemşireyi çok iyi tanıyorum ve adı Susan Berger. O, fotoğrafta göründüğü kadar sevecen ve koruyucuydu. İşine aşıktı ve çocuklarla yetişkin gibi ilgilenirdi. Ne zaman ayrıldığını bilmiyorum ama Syracuse bölgesine gittiğini düşünüyorum. Kocasının adı Ron. *** Haber merkezlerine bilgi verdim. Onu bulma çalışmanda başarılar.*** ”

Sosyal medyada fotoğrafı paylaşanlar sayesinde Amanda ve onun bakımını üstlenen hemşire Sue Berger 38 yıl aradan sonra yeniden aynı hastanede buluştular.

Amanda bu buluşmayla ilgili Facebook profilinde “Bu, insanların hayatlarına dokunanlar için ilham verici, umut kaynağı ve takdir edilesi.” yorumunu yaptı.

YouTube’da yayınlanan videoda buluşma anı


HEMŞİRE İLE BEBEK HASTASI 38 YIL SONRA DUYGUSAL BULUŞMASI” üzerine 2 yorum

  1. “Vefa” hayatımda en çok değer verdiğim duygudur,o nedenle vefasızlığa hiç tahammülüm yoktur…Hayran oldum Amanda’nın çabalarına…Bir sağlık çalışanını bundan çok mutlu edecek bir olay düşünemiyorum…Bravo…

    Beğen

Yorum bırakın