“Sağlık Bakanı Kim Olmalı?” Anketimizin Sonuçları!

#DSN- 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimler sonrası AK Parti tek başına iktidar olma başarısını gösterdi. Milletvekillerinin mazbatalarını aldığı bu günlerde en çok merak edilen soru ise yeni kabinenin Bakanları kim olacak. Sağlık alanında ise Sağlık Bakanı kim olacak sorusu gündemin en çok konuşulan meselelerinin başında geliyor.

Müezzinoğlu devam mı edecek, Meclis’e dönen eski Bakan Akdağ mı görevi devralacak, yoksa yeni bir isim mi gelecek. Tüm bu sorular merak edilirken @doktorlarsitesi sosyal medyada bir anket çalışması yaptı ve Sağlık Bakanlığı için adı geçen 3 ismi kamuoyuna sordu.

Kulislerde en çok ismi geçen Mehmet Müezzinoğlu, Recep Akdağ, Necdet Ünüvar isimlerinin anket olarak sorulduğu kamuoyu araştırmasında şu sonuçlar çıktı;

Toplamda 1153 kişinin oy kullandığı ankette;

Necdet Ünüvar: %45,3

Recep Akdağ: %42,3

Mehmet Müezzinoğlu: %12,3 

oranında oy aldı.

Bu sonuçlara göre sağlık çalışanları ve kamuoyu yeni Sağlık Bakanı olarak öncelikle Adana Milletvekili Necdet Ünüvar‘ı görmek istiyor. Son Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bu derecede düşük oy alması ise anketin şaşırtan sonuçlarından biri olarak yorumlandı.

sağlık bakanı

“Sağlık Bakanı Kim Olmalı?” Anketimizin Sonuçları!” üzerine 5 yorum

  1. Hangisinin bakan olması çok önemli değil.Recep Akdağın başarılı bir döneme imza attığını biliyorum.şu an kamu hastaneler kurumlarında yönetici, başhekim, müdür, müdür yardımcıları ve uzmanlık kadrolarının torpillilerden değilde mesleğinde başarılı kişilerden seçilmesi tek arzumuz. Aksi tutumlar ak partiye oy verir.Bu durum bizleri üzüyor. Hatta son yapılan şube müdürlüğü sınavında geçer notu 60 yapmak ve sonucu mülakata bırakmak akıl karı değil.Şu an sağlık bakanlığındaki tüm personel bu sınavı konuşuyor.Eğer şube başkanları mevcut müdürlüklerdeki torpilli atamalı müdürler olursa Sağlık camiasında Ak partiye olan güven biter ve bir daha ellerinizi yüzünüzde birleştirir ve bu tabipler odası, diş hekimleri odası ve sağlıkçılar niye solcu oluyor diye kendinize sorar durursunuz.

    Beğen

  2. Sağlıkta dönüşümün mimarlarından olan isim PROF DR.NECDET ÜNÜVAR 2002 de nasıl sağlıkta çığır açıldıysa ve sayın Akdağ ın olduğu son dönemlerde sonrada sağlıkta gerileme olmaya başladıysa şimdi tekrardan sağlıkta yeniden dönüşüm olabilmesi için sayın Necdet Ünüvar ın bakan olması lazım çünkü sahaya hakimiyeti olan bir insan

    Beğen

  3. Özellikle Sayın Recep Akdağ ismi her ne kadar Sağlık çalışanları arasında çok sevilmese de reform niteliğinde hem çalışanlar ( az da olsa ) hemde vatandaşlara çok iyi uygulamalara imza atı. Özellikle 112 Acil Ambulans ile öncesi ve sonrası arasında çok büyük farklılıklar olsa da Sayın Müezzinoğlu bir nevi modernizasyon ve yetersiz atamalarla artık ihtiyaçlara zor yanıt verilmesine neden oldu. Şu an 112 Acil Servis hattını arayan bir Vatandaş 5 dakikalara varan meşguliyet ve Büyükşehirlerde en hızlı 8 dakikada Ambulansın ulaşması ihtiyaçlara cevap vermeyerek en azından arrestlerde Nörolojik Sağ kalımlarda morbite ve mortaliteyi olumsuz yönde etkilemektedir. Taşra da Ambulansın 30 dakikalara varan süreçte ulaşması bir nevi Gelişmiş Acil Tıp Sistemlerine hiç yakışmayan veriler olarak gözler önünde. Bence görev alacak Sayın Bakanın en önce Ambulans ile Acil Servislerin ihtiyaçlarını ciddi bir reformize ederek Koruyucu Sağlık Hizmetini yaygınlaştırması olmalı.

    Beğen

Yorum bırakın