Tıp Öğrencileri Diyabet’e Dikkat Çekti!

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla şeker ölçümü yaparak vatandaşları diyabet hakkında bilgilendirdi.

Trakya Tıp Öğrencileri
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri Saraçlar Caddesi’nde açtıkları stantla vatandaşların hem şekerini ölçtü hem de diyabet hakkında bilgilendirmede bulundu.
Trakya Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Kolu Direktörü ve Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Beyza Artar, amaçlarının halkı şeker hastalığıyla ilgili doğru yönlendirmek olduğunu belirterek, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Biz de bunu Edirne’de kutlamaya karar verdik. Trakya Tıp Fakültesi 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri olarak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Trakya Tıp Öğrencileri Birliği adı altında bu organizasyonu yapıyoruz. Bu kapsamda şekeri yüksek çıkanları hastanelere yönlendiriyoruz. Tanı koymuyoruz. Sadece risk grubunda olanları tespit edip hastaneye gidip doktorlarınıza danışın diyoruz. İnsanlara diyabetle nasıl yaşayacaklarını veya yakalanmamak için neler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

Trakya Tıp Öğrencileri Trakya Tıp Öğrencileri Trakya Tıp Öğrencileri

Yorum bırakın