Türk Göğüs Cerrahisi Derneği’nden Kamuoyuna

Meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’u katleden ve kasten adam öldürmek suçu ile dava açılan İ.K. ile ilgili duruşma, bugün Samsun ikinci  ağır ceza mahkemesinde devam etti ve  derneğimiz adına duruşmaya  Doç. Dr. Burçin Çelik katıldı.  Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.
Biz göğüs cerrahları  özellikle son on yılda sağlıkta şiddetten çok büyük oranda yara alan bir meslek grubu olarak sanığa en ağır cezanın verilmiş olmasından bir nebze de olsa memnuniyet duyduk. Yine maalesef görüyoruz ki şiddet artarak devam etmektedir. Şiddeti doğuran etmenler, izlenen politikalar ve oluşan güvenlik endişelerinin çözülmesi yönünde adım atılmıyor olması bizlerde büyük kaygı oluşturmaktadır. Acil, adli ve riskli ameliyat ve girişimleri içeren bir tıp branşı olarak bu kaygıyla yaşamak istemiyoruz. Bir kez daha tamamen mesleki ve insani bu taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.
Meslektaşımız Dr. Kamil Furtun’a ve daha önce kaybettiğimiz  meslektaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet ve camiamıza başsağlığı diliyoruz
Saygılarımızla

Prof. Dr. Levent Elbeyli
Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

kamil furtun

Yorum bırakın