Sağlık-Sen, Hekimlerin Mesleki Ve Özlük Sorunlarını Masaya Yatırıyor

Sağlık-Sen SASAM Enstitüsü, Hekimlerin Mesleki ve Özlük Sorunları’nı tespit ederek, çözüm önerileri sunmak için çalıştaylar düzenliyor. Bu çalıştayların ilkinde, kadın doğum hekimlerinin mesleki ve özlük sorunları ele alındı.

MEMİŞ: ÇALIŞTAYLARIMIZ SÜRECEK

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da artırılması ve sürdürülebilir olması için sağlık çalışanlarının sorunlarını tespit ederek, çözüm önerileri sunmak için bu çalıştayları yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Çalıştayda ele alınan konuları ve önerileri politika belirleyici olan Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacaklarını belirten Memiş, “Sağlık-Sen akademik bir kimliğe sahip. Bu kimliğimizin gereği SASAM Enstitüsü’nü kurduk. Sağlık ve sosyal hizmet politikalarının geliştirilmesi, sorunların tespiti ve çözüm önerilerini belirlemek için uzmanlarımız ve çözüm ortağı olarak gördüğümüz kurum ve kuruluşların yanı sıra, konusunda uzman akademisyen ve meslek mensuplarıyla bir araya gelerek konuları ele alıyoruz. Hekimlerimizin sorunlarının tespiti için bir dizi çalıştay yapacağız. İlk çalıştayımızı kadın doğum hekimlerinin sorunları üzerine yaptık. Önümüzdeki günlerde, bütün doktorlarımızın sorunlarını tartışarak çözüm önerilerini hazırlamak ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Ankara Şubesi ve Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştay, Özlük Hakları Sorunları, Performans Sistemi ve Sorunları, Medikolegal Sorunlar, Kadın Doğum Uzmanlarının Mesleki Saygınlığı, mobbing ve şiddet başlıklarıyla yapıldı. Çalıştay Sonuç Bildirgesi hazırlandıktan sonra da kamuoyuna açıklanacak.


Bu yazı Tıp ve Sağlık Gündemi – DoktorlarSitesi.Net adresindeki iletişim formundan Hakan Yıldız tarafından gönderildi.


Yorum bırakın