Tıp Öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi: Leyla’dan Sonra

Leyla’dan Sonra, Onkoloji servisi ziyaretlerinden birinde tanıştıkları Leyla’nın minicik dileğini gerçekleştirmek ve daha nice çocuğun tebessümüne aracı olmak parolasıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin başlattığı ve bugün 24 fakülteden katılımcısı olan bir sosyal sorumluluk projesi. İlk kez duyanların AlJazeera Türk’den Umay Aktaş Salman’ın bu harika haberine göz atmalarını öneriyoruz.

Biz ise buradan tıp fakültesi öğrencilerine yaptıkları çağrıya yer vereceğiz;

Bir çocuk bir dilek‘ sloganıyla çıktık bu yola. Kronik hastalıklı çocukların gerçekleşmesini en çok istedikleri dileklerinin hayat bulmasını amaçladık. Ziyaretlerimiz sırasında çocuk onkoloji bölümünde tanıştığımız ilk miniğimizdi Leyla. Biz projenin prosedürleri ile uğraşırken bir gün Leyla’nın annesini aradık ve ne yazık ki onun vefat haberini aldık.
Leyla’nın bizden beklediği yalnızca bir bisikletti, camdan her gün annesine gösterdiği, evine gidebildiği kısacık zamanlarda da olsa sürmek istediği…
Bu kez çok kısa bir toplantının ardından “Daha fazla beklemek yok” dedik. Daha fazla gözyaşı ve pişmanlık kalmamalı geride. Arkada teslimiyetli bir anne, küçük dünyalarında kim bilir neler hisseden abileri ve bir de fazlasıyla mahcup biz varız işte. Gittiğin yerde ennn güzel bisiklet senin olsun tamam mı minik melek?

BİZ KİMİZ
En büyük dilekleri bile bizimkilere kıyasla çok küçük olan, kronik hastalıklardan muzdarip minik yürekleri mutlu edebilmeyi kendimize görev edinmiş tıp öğrencilerinden oluşan bir ekibiz. Düzenli olarak bu çocukları ziyaret ediyor, dünyalarına girmeye çalışıyor ve gerçekleşmesini en çok istedikleri dileklerini öğrenip hayallerine kavuşmaları için aracı oluyoruz. İstanbul(Çapa) Tıp Fakültesi’nde yalnızca üç öğrenci olarak çıktığımız bu yola şimdilik 24 fakültede aktif olarak çalışan ekiplerimizle devam etmekteyiz. Ayrıca 20 fakülte daha projeye başlamak adına prosedürler için çalışmakta. Arka plandaki işleri tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak öğrenciler yürütmekte, dilekler gönüllülerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.
Siz de fakültenizde “Leyla’dan Sonra”yı başlatıp onların gözlerindeki mutluluğa şahit olmak ve bu iyilik halkasının bir parçası haline gelmek isterseniz [email protected] adresine mail atabilirsiniz.
İyilikle kalın! 🙂

Leyla’dan Sonra Facebook Sayfası’nı görmek için tıklayın
Twitter Hesabı takip etmek için tıklayın

Instagram hesabını da buradan takip edebilirsiniz


Yorum bırakın