KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ İFLAS MI ETTİ? DOKTORLARDAN İSYAN BİLDİRİSİ!

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ İFLAS MI ETTİ? DOKTORLARDAN İSYAN BİLDİRİSİ: PARALARIMIZ ÖDENMİYOR!
**KAÜ İFLAS MI ETTİ?
 
Kars’ın yanı sıra Ardahan, Iğdır ve Artvin İlinin Şavşat ve Ardanuç İlçelerinin yaralandığı  Kars Kafkas Üniversitesinin çalışanlarına hak ettikleri paraları ödeyemediği ve bu nedenle bir çok doktor ve öğretim görevlisinin zorda olduğu, bir çoğunun da istifa ederek, yada emekliye ayrılarak KAÜ’den ayrıldıkları ileri sürüldü.
Konu hakkında bir basın açıklaması yapan ve sorunları ile kimsenin ilgilenmediğinden yakınan KAÜ’da ki doktorlar ve öğretim üyeleri haklarının bir an önce ödenmesini aksine görevi bırakacaklarını, bunun akabinde bir çok tıbbi cihazın istifa edip, giden görevliler dolaysıyla çürümeye terk edildiği ve en önemlisi yaşanan bu olumsuz durum dolaysıyla bölge insanının sağlık konusunda mağdur olacağını kamuoyuna duyurdular.

**

Bizler Kars Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, farklı Anabilim Dallarında çalışan öğretim üyeleriyiz. Uzun bir süredir sıkıntılarımız mevcuttur.

Ancak bu sorunlar bilinmesine rağmen bugüne kadar çözülmedi. Kars gibi mahrumiyet ve çetin kış koşullarında görev yapmaktayız. Bu olumsuzluklara birde artan ekonomik sıkıntılar eklendi. Aylardan beri döner sermaye gelirlerimiz ve nöbet ücretlerimiz ödenmiyor. Çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamaz olduk. Ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktan kendimizi hastalarımıza ve asistanlar ile öğrencilerimizin eğitimine veremiyoruz. 

Bu sorunları dile getiren arkadaşlarımıza başhekimlik tarafından  mobing uygulanarak  istifaya zorlanıyor, rektör ise bu duruma kayıtsız kalıyor.  Farklı Anabilim Dalındaki asistanlar ücret almadan zorla acil nöbeti tutturuluyor (sadece Acil Tıp Anabilim Dalı doktorları tutabilir).

Bu sorunlar nedeniyle 70 tane profoser, doçent, yrd.doç. ve asistan doktor üniversiteden ayrıldı. Bu sayı Ardahan ve Kars Devlet Hastanesinde çalışan uzman doktor sayısından daha fazladır. Bunların bir kısmı istemiye istemiye emekliye ayrıldı, bir kısmı ise başka illere gitti. Bizlerde artık istifa etme eşiğine geldik. Ancak buna, hastaneye harcadığımız emekler ve Ardahanlılarında içinde olduğu bölge halkının mağdur olmaması için direniyoruz. Bildiğiniz gibi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ardahanlıların da 3. basamak hastanesi durumundadır. Burada olacak istifa veya ayrılıklardan  Ardahan halkıda zararlı görecektir.  Araştırma Hastane idaresi hekimlere ve diğer çalışanlara ödeme yapmazken trilyonlar harcayarak Onkoloji merkezi açtı ancak tekbir doktor bile yok. Cihazlar depoda paslanıyor. Böylesi yönetim anlayışı nedeniyle hastane iflasın eşiğine geldi. 

 

Ekonomik sıkıntılarımızı anlatan, farklı Anabilim Dalındaki 25 öğretim üyesinin ayrı ayrı imzaladığı ve bir örneği aşağıda olan dilekçelerimizi Üniversite Rektörlüğüne sunduk. Ancak çok umudumuz yok. Mağduriyetimizin giderilmesi için kamuoyu oluşturma konusunda sizlerin duyarlılığını bekliyoruz.

Saygılarımla.

 

Not:İmzalı dilekçelerin resimlerini beraberinde size  gönderiyorum. İstediğiniz takdirde ayrılan öğretim üyelerinin isimleri ve Anabilim dalları ile ilgili bilgileri gönderebilirim.

KAFKAS  ÜNİVERSİTESİ  REKTÖRLÜĞÜNE

                                                                                                                                      KARS

            Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Doktor olarak çalışmaktayım. Aylardan beri hiçbir açıklama yapılmadan döner sermaye, nöbet ve icap gibi ücretlerimi alamamaktayım. Bu durum ekonomik koşullarımı oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuz durumun düzeltilerek, geçmişe dönük kayıplarımızın karşılanmasını ve bundan sonrada düzenli ödemelerin yapılması ve gereğini arz ederim.

Saygılarımla.

Kuzey Anadolu Gazetesi

 

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ İFLAS MI ETTİ? DOKTORLARDAN İSYAN BİLDİRİSİ!” üzerine 4 yorum

  1. Doktorluk mesleği para için yapılmaz… Bu mesleği kimin ne için yaptığı neden ilk fırsatta Kars dan kaçtığı bir kez daha ortaya çıktı… Aslında bu ve benzeri sözde doktorların olması çok kötüde de olsa önemli değil esas önemli olan bu kişilerin doktor yetiştiriyor olmasıdır… Onlara bir tavsiye çok para kazanmak istiyorsanız yeni tıp fakültelerinin açılmasını engelleyin…

    Beğen

    1. Ne kadar saçma bir bakış açısı ya bu. Dünyada her meslek para için yapılır. Aksi durumda çalışan değil köle oluyorsunuz. Bence para almadan çalışmak güzel diyorsanız, siz ücretsiz çalışın da, yeni bir akım başlatın bakalım. Bizim de feyzimiz artsın.

      Beğen

    2. Hep üstten bakiyosunuz diyosunuzda hoca şu salakliga bakarmisin ya. O zaman ogretmende askerde hakim de savcida poliste milletvekilide basbakanda cumhurbaskanida maaş almasin arkadaş.

      Beğen

  2. Kars3 denilen z…zade bol keseden sallama sen ne iş yapıyorsun acaba çok merak ediyorum.Kesin bu mağduriyetin şakşakçılarındansın .Tuzun kuru tabi yalakalıkla bi yerlere geldiğinde muhtemel öyle olmasaydı insanların emeklerine saygı duyardın.
    Memeleketim insanına olan oldu yine sen ve senin gibiler kendi cebimi doldurayım derken memleketim insanının sağlığını kaderine terk ettiniz. Utanmadan bi de ahkam kesiyorsun.Sizin gibiler kene gibi sömürdüler memleketimizi.Umarım bu duruma sebep olanlar ,göz yumanlar .alkış tutanlar en keskin belalar ile hemhal olurlar

    Beğen

Yorum bırakın