Tus Mağduriyeti!

2013 nisan TUS’un da değişen sorular neticesinde diğer TUS’lar gibi yeniden yerleştirme isteyen arkadaşlarımız bir toplu dilekçe kampanyası başlatmış. Aramızda bu sınava giren ve bu destek verebilecek arkadaşlarımız vardır elbet.

Kimler dilekçe ile destek olmak ister?

Destekleriniz bizim için çok önemli şimdiden teşekkürler..

Dilekçe örneği aşamalı olarak şu şekildedir:

1… http://www.osym.gov.tr/…/adaylar-tarafindan-dilekce-gonderi… linkte yer alan genel amaçlı dilekçe örneğini yazıcıdan çıkarıyoruz…

2… ais.osym sayfasına şifrenizle girip evrak numarası alıyoruz..

3… Genel amaçlı dilekçeye aldığınız evrak numarasını yazarak ilgili bölümleri dolduruyoruz..dilekçenin talepler kısmına “2013 İlkbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavıyla ilgili, önceki ve sonraki yıllarda soru iptali nedeniyle tüm adaylara tanınan yeniden tercih hakkının, anayasal hakkımız olması sebebiyle tarafıma da tercih hakkı verilmesini arz ederim.Dilekçe ayrıntıları ektedir”.. yazıyoruz..

4… A4 beyaz dosya kağıdı alıyoruz.. ek-1 yazıyoruz..

ÖLÇME SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI’NA ANKARA

Konu : 2013 yılı İlkbahar dönemi Tıpta uzmanlık sınavı ile ilgili, önceki ve sonraki yıllarda soru iptali nedeniyle tüm adaylara tanınan yeniden tercih hakkının, anayasal hakkımız olması sebebiyle tarafıma da tercih hakkı verilmesi hakkında.

Ben (TC:). 2013 yılı İlkbahar Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavını (TUS) sonucunda önce Temel Tıp Bilimlerinden….., Klinik Tıp Bilimlerinden …..puan aldım. Aldığım puana göre bir tercih sıralaması yaparak ….ya bölümüne yerleştirildim.( yerleşmeyenler herhangi bir şey yazmak zorunda değil / eğer o dönemde mahkemeye başvurduysanız “bazı soruların mahkeme kararıyla, bazılarının ise kurul kararıyla iptal edilmesi neticesinde kurumunuza başvurarak, puanımın oluşan yeni durumuna göre yeniden hesaplanmasını talep ettim. Tercih yaptığım dönemde mevcut puan ve sıralama durumuma göre bir tercih yapmıştım” bu kısmı da ekliyorsunuz..başvurmayanlar eklemiyorlar..başka özel durumu olanlar evlilik sağlık aile eş ile aynı yer vs konuları da ekleyebilirsiniz) Ancak henüz öğrendiğime göre 2013 TUS sonbahar dönemi ,2014 TUS ilkbahar ve 2014 TUS sonbahar döneminde benzer şekilde mahkeme ve kurul kararlarıyla soru iptalleri olmuş ve tüm TUS’a giren adayların puanları yeniden hesaplanmış ve bu yeniden hesaplanan puanlara göre adaylara yeniden tercih hakkı verilmiştir.Ayrıca 2010 TUS Sonbahar(aralık 2010) benzer şekilde mahkeme ve kurul kararlarıyla soru iptalleri olmuş ve 19 Aralık 2012’de tüm TUS’a giren adayların puanları yeniden hesaplanmış ve bu yeniden hesaplanan puanlara göre adaylara yeniden tercih hakkı verilmiştir. Tüm bu gelişmelerin öğrenilmesi nedeniyle ben ve benim durumumda olan yüzlerce 2013 TUS ilkbahar dönemi yerleştirilenleri çeşitli platformlarda mağduriyetlerini dile getirip ANAYASAMIZIN eşitlik İlkesine ve Hukuk devleti ilkesine uygun olarak yeniden puanlarının hesaplanmasını ve puanlarının yeniden tercih hakkı talep etmektedirler. 2013 TUS İlkbahar dönemi sınava giren adaylarına diğer dönem adaylarına soru iptalleri neticesinde verilen yeniden tercih hakkının verilerek oluşan bu eşitliğe aykırı adaletsiz durumunun giderilmesini, mümkün olmaması halinde benim yeni hesaplanan puanıma göre tarafıma bir tercih hakkı verilmesini talep ediyorum. Devamla, 2010 TUS Sonbahar(aralık 2010) 2013 TUS sonbahar dönemi ,2014 TUS ilkbahar dönemi ve 2014 TUS sonbahar dönemi adaylarına yeniden tercih hakkının hangi kriterler neticesinde verildiğinin, ayrıca bu dönem adayları ile 2013 TUS İlkbahar dönemi adaylarının talepleri arasında nasıl bir fark bulunduğunun, Konunun kamu düzenini ve menfaatini yakından ilgilendirmesi sebebiyle tarafımın 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesince konu ile ilgili yazılı olarak bilgilendirilmesini talep ediyorum Adres: İsim Soyisim tarih imza şeklinde yazıyoruz…genel amaçlı dilekçede dilekçe ayrıntıları ektedir dediğimiz yer bu dilekçe oluyor..

5… Ziraat bankası şubesine gidip 5 tl’lik bir tutar ödüyoruz dekontu alıyoruz Sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği (İnceleme masrafları karşılığı olarak 5,00 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229)* numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.) ödemeyi yaparken banka görevlisine “ad soyad 2013 ilkbahar tus yerleştirme sonuçları inceleme isteği masrafı ” şeklinde açıklama yazdırabilirsiniz

6… Genel amaçlı dilekçe örneğini A4 kağıda yazdığımız dilekçeyi ve banko dekontunu alıp bir zarf içine koyuyoruz ptt’ye doğru yol alıyoruz. ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA adresine aps ile gönderiyoruz bize verilen takip numarasından da internetten kargonuzu takip edebilirsiniz…

7… Mümkün olduğu kadar durumdan arkadaşlarımızı da haberdar ediyoruz…

8… Bimer’e başvuruda bulunuyoruz.. ” 2010 TUS Sonbahar (aralık 2010), 2013 TUS sonbahar dönemi ,2014 TUS ilkbahar ve 2014 TUS sonbahar dönemlerinde mahkeme ve kurul kararlarıyla soru iptalleri olmuş ve tüm bu sınavlara giren hekimlerin puanları yeniden hesaplanmış ve bu yeniden hesaplanan puanlara göre tüm adaylara yeniden tercih hakkı verilmiştir. fakat aynı benzer uygulama 2013 ilkbahar TUS sürecinde gerçekleşmemiş yeniden puan hesaplama ve yeniden tercih hakkı sadece bireysel olarak dava açanlara verilmiştir. 2013 ilkbahar dönemi tıpta uzmanlık sınavına giren bir hekim olarak ben ve benim durumumda olan 2013 TUS ilkbahar dönemi adayları çeşitli platformlarda mağduriyetlerini dile getirip anayasamızın eşitlik İlkesine ve Hukuk devleti ilkesine uygun olarak yeniden puanlarının hesaplanmasını ve tüm adaylara yeniden tercih hakkı verilmesini talep etmektedirler.fakat konu ile ilgili Ösym tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır.2013 TUS İlkbahar dönemi sınava giren adaylarına diğer dönem adaylarına soru iptalleri neticesinde verilen yeniden tercih hakkının verilerek oluşan bu eşitliğe aykırı adaletsiz durumun giderilmesini, mümkün olmaması halinde benim yeni hesaplanan puanıma göre tarafıma bir tercih hakkı verilmesini talep ediyorum. 2010 TUS Sonbahar (aralık 2010) ,2013 TUS sonbahar dönemi ,2014 TUS ilkbahar dönemi ve 2014 TUS sonbahar dönemi adaylarına yeniden tercih hakkının hangi kriterler neticesinde verildiğinin, ayrıca bu dönem adayları ile 2013 TUS İlkbahar dönemi adaylarının talepleri arasında nasıl bir fark bulunduğunun, Konunun kamu düzenini ve menfaatini yakından ilgilendirmesi sebebiyle tarafımın konu ile ilgili bilgilendirilmesini talep ediyorum.”

Yorum bırakın