Tıp Öğrencisinin Anatomik Çizimleri Büyük Beğeni Topluyor

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Kosova’lı Albion Neziri’nin yapmış olduğu resimler büyük beğeni topluyor.

Tıp ressamlığında ileri derece kaydeden Neziri bu yeteğinin keşfedilmesini şu sözleriyle anlatıyor: Çizim yeteneği ve isteği ben daha 3 yaşında iken başlamış, bunu fark eden annem ve babam,bu yeteneğimi geliştirmem için benimle ayrıca ilgilendiler. Gerçekleştireceğimi inandiğim hayallerimden biri, ileride bir gün kendi çizimlerimle bir Anatomi Atlası kitabi yapmak ve yayınlamak.

Neziri, Türkiye hayranlığını ise şu sözleriyle belirtiyor: Türkiyeye geldiğimden beri, kendi memleketimdeymis gibi hissediyorum, hatta çogu kez derim ki, Türkiye benim ikinci vatanim gibi. Okulda bulunduğum arkadas ortaminda kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum,hocalarımızın özellikle fakültemizim Dekani Prof.Dr Ramazan Akdemir hocamizin gayret ve desteklerinden dolayı kendilerine daima minnettar olacağim.

Kosova devletinden bir çok kez ödül kazandığını belirten Neziri, yakın zamanda şiir kitabını yayınlayacağını da sözlerine ekliyor…  Neziri, tıp eğitimini tamamladıktan sonra, iyi bir doktor olarak kendini insanlığa adayarak hastalara bir umut olmak istiyor.

İşte Neziri’nin beğeni toplayan o çizimleri:

Yorum bırakın