Kilis’te güvenli bir ortamda olmadıklarını belirten doktorlar iş bıraktı!

Kilis Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları, can güvenlikleri olmadıkları gerekçesiyle bugün iş bırakma eylemi yaptılar.
Kilis’e bugün 3 roket mermisinin daha düşmesinden yaklaşık 1 saat önce, Kilis Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda dünkü roketli saldırılara tepki amacıyla toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. Yoğun bakım ve Acil Servis dışında Kilis Devlet Hastanesi’nin diğer birimlerinde çalışmalar durdurulurken, eylem için bir araya gelen sağlık çalışanları yetkililerin bazı tedbirlerin alındığına dair kendilerine rahatlatıcı bilgiler vermesi gerektiğini, Kilis’teki herkes gibi can güvenliklerinin olmadığını dile getirdiler.
Çalışılabilir Bir Hastane İstiyoruz
Çalışılabilir bir hastane istediklerini söyleyen sağlıkçılar, dünkü bombanın hastaneye veya yakıt tanklarına isabet etmesi halinde çok kötü sonuçlar doğacağını vurgulayarak, “Konuşulacak söz kalmamıştır. Şu noktadan sonra icraat bekliyoruz. Devlet büyükleri sesimizi duymalı” şeklinde konuştular. Eylem yapmaktaki amaçlarının Kilis halkını mağdur etmek olmadığını ifade eden doktorlar, amaçlarının Kilis halkı ve kendilerinin öncelikle can güvenliklerinin sağlanması olduğunu önemle vurguladılar.

kaynak: kilispostası

Yorum bırakın