Bir meslektaşımızın isyanı!

10 yıla yaklaşan hekimlik hayatım boyunca, hızlı müdahele etmek gerekliği yüzünden, menenjit hepatit c gibi kan ve vücut sıvıları, solunum yoluyla çok kolay bulaşabilen bir çok hastalığa sahip yaşam savaşı veren kişiye müdahele ettim, kimini Allah’ın izniyle yaşattık , kimini kurtaramadık! Darp edildim, binlerce kez hakarete maruz kaldım! Ama hiç bir zaman ne kendimin, ne de beraber çalıştığım doktor ve sağlık personeli arkadaşlarımın 1 sn bile düşündüğüne şahit olmadım! Hele söz konusu insan hayatı olduğunda!!

Bugün bir yakınının nefes almadığı kalbinin durduğu gerekçesiyle ambulans isteyen bir hasta yakınına ; ambulans gönderdiğimizi, yanlız ekip ulaşana kadar ağızdan ağıza solunum vermesi gerektiğinin hayati önem taşıdığını söyledim!! Arkadaşlarımız son sürat olay yerine intikal etmeye çalışırken hasta yakınından aldığım cevap beni hiç şaşırtmadı!!

“Ben kulağımdan yeni ameliyat oldum!! Doktor zorlamamam gerektiğini söyledi, ben yapamam,siz çabuk gönderin şu ambulansı” oldu!

Herkesin kendi canı tatlı! İşte hayat, insanoğlu böyle birşey! Nerde kaldı bu ambulans diye bağıran, sağlık çalışanını darp edenler , kalabalıkta yapılan şovlar da bu bencil insanoğlunun gövde gösterisinden başka bir şey değil!!

Kör topal da olsa bu sistemin içinde kendi güvenliği ve canını hiçe sayarak, görevini yapmaya çalışan tüm sağlık çalışanı arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ediyorum!

Çünkü şuna eminim; biz sizin canınızı sizden ve yakınlarınızdan daha çok düşünüyoruz! Siz de elinizi vicdanınıza koyun ve emin olun!

Dr. Mahmut Aldırmaz

Yorum bırakın