Sağlık Bakanı Müezzinoğlu vahim iddiayı cevapladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Nusaybin’de 4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisinin terör örgütü PKK’ya bilgi aktardığı” iddiasına ilişkin, “Binlerle ifade edilen bir ekibin içinde bunlar olabilir. Çürük diş gibi bunlar temizlenir ve kapının önüne konur. Bu tür çürük dişleri birçok alanda olduğu gibi duyarlılıkla temizliyoruz” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Altındağ Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Nusaybin’de 4 UMKE görevlisinin terör örgütü PKK’ya bilgi aktardığı” iddiasının sorulması üzerine Müezzinoğlu, UMKE’den son derece memnun olduklarını belirterek, “İnsani, vicdani ve mesleki anlamda güzel hizmetler yapan bir ekibimiz var. Binlerle ifade edilen bir ekibin içinde bunlar olabilir. Çürük diş gibi bunlar temizlenir ve kapının önüne konur. Bu tür çürük dişleri birçok alanda olduğu gibi duyarlılıkla temizliyoruz. Yanlış yapan her zaman söylediğim gibi mutlaka bedelini öder. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden hainler olursa tabii ki biz gereğini yapar, hukuka teslim ederiz. O arkadaşlar da hukuka teslim edilmişlerdir.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının 565 bin kişilik sağlık ekibi olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu ekipte hata ve eksiği bulunanlar da olabileceğini ancak ihanet edenlerin hukuk çerçevesinde cezalarını alacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, “Bu kişilerin nasıl tespit edildiği” sorusuna karşılık, “Emniyetin, istihbaratın, bizim günlük takiplerimiz sonucunda. Bir yerde yanlış yapan birincide olmasa, ikincide yaptığı hata görülür. Duyarlı bir yapı bunu birincide yakalamazsa ikincide yakalar.” ifadelerini kullandı.

“Demirtaş’ın eşinin raporu”

“HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşine rapor veren doktorun halen görevde olduğunun” hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bizim eğitim araştırma hastanelerimizden Selahattin Demirtaş’ın eşinin aldığı 774 gün rapor var. Çok anormal bir rapor süreci, neredeyse iki yıldan fazla rapor almış. Bu raporların 774 günün 75 günü Sağlık Bakanlığının hastanesinden alınan onda biri gibi bir kısmı. 75 günlük bir raporun izah edilebilirliği bulunabilir, 774 günün izah edilebilirliği yok. Bütün raporlar nereden, hangi hekimden, hangi süreçte alınmış, bunun üniversite ayağı var. Bunlar inceleniyor, hukuk ve savcılık devrede. En kısa zamanda sonuçlanacak.”

“Normal doğuma teşvik için eylem planımız var”

Normal doğuma teşvik için hastanelere ödenen paranın artırılmasına yönelik çalışma ile ilgili soruya karşılık da Müezzinoğlu, çok yönlü yeni bir eylem planı hazırladıklarını bildirdi.

Bu eylem planını 5 yıl içinde uygulayacaklarını belirten Müezzinoğlu, planda anne ve aile eğitimi ile bebeğin annesine mektubun yer alacağını ifade etti.
Hamilelik sürecinde aile sağlığı merkezlerinde ebe ve hekimlerin anne adaylarına desteğinin önemine işaret eden Müezzinoğlu, annenin normal doğumu talep etmesi için bilinçlendirileceğini belirtti.

“Normal doğumda komplikasyonlar oluşuyor” algısına dikkati çeken Müezzinoğlu, en çok komplikasyonun sezaryen doğumlarda olduğunu söyledi.
Anneyi ve aileleri bilinçlendireceklerini ifade eden Müezzinoğlu, bu süreçte hekim, ebe ve doğuma girenlere “komplikasyonun sorumluluklarını biz üstleniyoruz” diyeceklerini aktardı.

Bakan Müezzinoğlu, eylem planının bir ayağında normal doğumlar için Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenecek ücretlerin artırılmasının da yer alacağını belirtti.

Hürriyet

Yorum bırakın