Ahmet Kızılay, Rektörlük Seçimlerinde Üniversite Oylarının Yarısını Aldı

İnönü Üniversitesi Rektörlük Seçimlerine Prof. Dr. Ahmet Kızılay damga vurdu. 739 öğretim üyesinin oy kullandığı Rektörlük seçiminde, adaylardan İnönü Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Profesörü Ahmet Kızılay 359 oy alarak rektörlük seçimini açık ara birincilikle kazandı.

İnönü Üniversitesi Rektörlük Seçimleri 12 Temmuz 2016 Salı günü gerçekleştirildi. Öğretim üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen seçimde Ahmet Kızılay oyların %48,58 ‘ini alarak büyük bir başarıya imza attı.

Oy Dağılımı şöyle gerçekleşti:

Prof.Dr. Ahmet Kızılay  359
Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut 181
Prof.Dr. Cafer Özkul  90
Prof.Dr. Cengiz Ara 35
Prof.Dr. İlhan İçen  35
Prof.Dr. H.Bayram Kaçmazoğlu  28
Prof.Dr. Kemal Duruhan  6
Geçersiz Oy 5
TOPLAM 739

 

Seçim sonuçlarından oldukça memnun olan Prof. Dr. Kızılay, tebrikleri kabul etti.

Kızılay, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretim üyesi arkadaşlarının desteğiyle seçimde en çok oyu aldığını söyledi.

Sonuçtan emin olduğunu dile getiren Kızılay, “Birinci basamağı hocalarımızın güçlü desteğiyle geçmiş olduk. Bundan sonraki basamaklarda da hiçbir endişem yok. Üniversitemizi çok daha ileri noktaya taşımak hedefimiz, bunu da yapacağız inşallah.” dedi.

Yapılan Rektör Adaylarını Belirleme Seçiminde en çok oy alan 6 isim Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na bildirilecek. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun toplantısı ile adaylar arasından 3 isim Cumhurbaşkanlığına sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 adaydan birini Üniversiteye 4 yıllığına rektör olarak atayacak.

inönü üniversitesi rektörlük seçimleri

Yorum bırakın