Türkiye’nin Yeni Akımı Instagram Fenomeni Doktorlar!

Güzel giyinen, fit ve yakışıklı doktorlar yurt dışında Instagram’daki popülerliğini korurken bizde de böyle bir akım başladı. sporunu yapan, tatiline çıkan ve bunları yaparken de sosyal medyada bol bol fotoğraf paylaşmayı ihmal etmeyen doktorların binlerce takipçisi var. Zaten birçoğunun hesabında “Dr.” sıfatı ekli, hatta çalıştıkları Hastane ve alanları belirtilmiş. Hal böyleyken takipçilerinden gelen yorumlar da dikkat çekici. Aralarında neler yok ki, “Biz hasta olunca bize 70 yaşında doktorlar bakıyor. Biz de böyle doktor istiyoruz” diye isyan edenler, “Beni Türk doktorlarına emanet edin” diye alıntı yapanlar… Sosyal medyanın bol takipçili yakışıklı doktorlarından birkaçıyla konuştuk.

“Toplumdaki doktor imajını yıkmak istiyorum”

Çağrı Türker (İstanbul Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi’nde göz hastalıkları uzmanı)

dr-cagri-turker

– Instagram’daki popülerliğim son birkaç ayda başladı, sosyal platformlarda bazı hastalarımın hesabımı bulup repost etmesiyle gelişti.

– Her gün değil ama düzenli aralıklarla paylaşımlar yapıyorum. Paylaşımlarda mesleğimin gerekliliklerini ve hasta haklarını göz önünde bulunduruyorum ama toplumun kafasındaki doktor imajını da yıkmak istemiyor değilim. Doktorların sadece polikliniklerde görüldüğü gibi olmadığını, sosyal hayatlarının da olduğunu göstermek istedim.

– Çok motive edici yorumlar almaya başladım. “Çok yakışıklısınız”, “Hem doktor hem yakışıklı” gibi… Spor yapan, gezen, eğlenen, genç ve işini seven bir hekim insanların ilgisini çekti belki de.

– İnternette adımı ve soyadımı yazdıklarında “Bu doktor olamaz” diye düşünen, sonra geldiğinde çok şaşıran, “İnanmamıştım” diyen hastalarım oluyor. Muayene öncesi ya da sonrası selfie çekip bunu kendi sosyal medyalarında paylaşan hastalarım var.

– Meslektaşlarım her zaman kendime ve hastalarıma olan yaklaşımımı destekledi. Hatta doktorluk mesleğimin yanı sıra model-oyuncu olmam konusunda da teşvik ediyorlar.

“Torunum seni bana göstermişti diyen teyzeler oluyor”

Cahit Dinçer (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu pratisyen hekim)

dr-cahit-dincer

– Profilimi herkese açmamla beraber fotoğraflarıma bir ilginin oluştuğunu ve her geçen gün daha çok beğeni ve yorum aldığımı fark ettim. Daha sonra bu durum internet sitelerinde ve televizyon programlarında konu oldu ve ilgi daha da arttı.

– Genelde kendime ait sevdiğim, samimi bulduğum fotoğrafları paylaşıyorum. Fotoğraf çekmeyi, çektirmeyi her zaman severdim. Sinemaya ve modelliğe de ilgim vardı hep. Öğrencilik dönemimde Best Model of Turkey 2014’e katılıp Best Model Adana seçildim.

– Hiç tanımadan sizin için dua eden insanlar oluyor, bu çok değerli bir şey benim için. Böyle oldukça ben de paylaşım yapmaya devam ediyorum.

– Özellikle kendi yaş grubumdan hastalar genelde tanıyor. Esprili diyaloglarımız oluyor, selfie de çekiliyoruz. “Torunum seni bana göstermişti” diyen teyzeler, acilde çalıştığım dönemde nöbet saatlerimi soranlar oldu.

“Böyle doktor olamaz diyenler var”

Hakan Tüfekçi (Mustafa Kemal Paşa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde pratisyen hekim)

dr-hakan-tufekci

– Instagram’ı aktif kullanmaya başlayalı çok uzun zaman olmadı. Paylaşım yaptıkça takipçi sayım arttı.

– Yorumlarda hem yoğun bir iş içinde olup hem de kendime zaman ayırabildiğim, her daim sosyal ve pozitif olduğum söyleniyor. “Böyle doktor olamaz, hiç görmedik” diyenler de var.

– Bazen muayene ettigim hastalarımdan takip alıyorum. Hastanede çalışan arkadaşlarım “Sizin için gelenler çok” diyorlar.

– Popülarite, ilgi duyulan ve ilgi çeken birisi olmak güzel bir duygu. Memnunum.

“Tek şikayetim sahte hesaplar”

Engin Kavak (Üsküdar Devlet Hastanesi Acil Servisi)

dr-engin-kavak

– Geçen yıl haziran ayında bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Instagram’la tanıştım. Fotoğraflarımın altına kendi düşüncelerimi yazmaya başladım. Fotoğraflarıma yapılan yorumlar ve paylaşımlarla gün geçtikçe güzel ve büyük bir aileye dönüştük.

– Paylaşımlarım sadece yaşamla ilgili. İçinde yaşadığımız ama unuttuğumuz hayat… Beş yıl boyunca doktorluk yaparken öğrendiğim “gerçek hayatı” yazıyor ve fotoğraflarla paylaşıyorum.

– Hep olumlu geri dönüşler alıyorum. Benim hayatımın değiştiği gibi diğer insanların da hayatlarının değiştiğini görebiliyorum. Sigarayı bırakan, spora başlayan çok fazla kişi mesaj attı.

– Gelen hastalarım veya yakınları arasında beni tanıyanlar çıkıyor. Yazdıklarımı genelde çok beğendiklerini dile getiriyorlar. Bir de mutlu ve sağlıklı çıktılar mı acil servisten, işte o zaman çok mutlu oluyorum.

– Sosyal medya hesabındaki dostlarım bana çok şey öğretti. Yeni bakış açıları ve yeni hayat tecrübeleri edindim. Dostlarımın isteği üzerine Kitap yazmaya bile başladım, hatta bitmek üzere. Tek şikayetim sahte hesaplar yönünde, savcılığa giden beş dosyam var.

Yorum bırakın