Yeni Tıbbiyeliler Beyaz Önlüklerini Giydi!

DSN(doktorlarsitesi.net) Uludağ Tıp Fakültesi temsilcisi Taylan Bilir, katıldığı beyaz önlük giyme töreninden şunları aktardı;

DSN- Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılına önlük giyme töreni ile birlikle ‘Merhaba’ dedi.

Tıp Fakültesini yeni kazanan öğrenciler, öğretim üyeleri tarafından önlükleri giydirilerek tıp hayatına adım attı. Uludağ Tıp Fakültesi öğrenci temsilcisi İntörn Doktor Hasan Budak yaptığı konuşmada; Uludağ Tıp beyaz önlüğünün hocaların bilgileri, görgüleri ve kültürleriyle taçlanmış asil bir önlük olduğunu söyleyerek, yeni gelen öğrencilerin bu önlüğü bu bilinçle taşıması gerektiğini belirtti.

uludağ üniversitesi tıp fakültesi

Tören, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Dekan Prof. Dr. Selim Gürel’in konuşmalarıyla devam etti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay törende yaptığı konuşmasında üçüncü nesil üniversite yolunda adım adım ilerlediklerini, Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına sokmak istediklerini, bu sene Uludağ’ı ilk 500, 1000 ve 1500’deki başarı sıralamalarından tercih eden öğrencilere söz verdikleri gibi burs vereceklerini ifade ederek yeni gelen öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Dekan Gürel, Türkiye’de sadece Uludağ Üniversitesi’nde bulunan İyi Hekimlik Uygulama Simülasyon Merkezi’nin öneminden bahsederek yeni gelen öğrencilere kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini vurguladı ve yeni gelen öğrencilerin beyaz önlüklerinin hiç kararmaması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Uludağ Tıp Uludağ tıp fakültesi

Bu senenin tıp fakültesi açılış dersi ise fakültenin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oya Kutlay tarafından yapıldı. Kutlay, yeni gelen öğrencilere 47 yıllık meslek hayatının en önemli tecrübelerinden bahsederek, her yaştan doktora rehber niteliğinde olacak tavsiyelerde bulundu. Tören Atatürk anıtının önünde fotoğraf çekilmesiyle beraber son buldu. Biz de doktorlarsitesi.net ailesi olarak genç meslektaşlarımıza önlerindeki bu uzun yolda başarılar diliyoruz.

uludağ tıp öğrencileri beyaz önlük töreni

Taylan Bilir – Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi DSN Temsilcisi

 

Yorum bırakın