“Bir doktor olarak sevindim” Tweeti Atan Doktora Bir Soruşturma da Tabip Odası’ndan!

Güncelleme (03.09.2015): Diyarbakır’ın Kulp ve Lice ilçesi arasında yol kesen PKK saldırısı sonucu hayatını kaybeden meslektaşı ilgili tweet atan doktora bir soruşturma da Edirne Tabip Odası açtı.

Doktorun raporlu olması nedeniyle aile sağlığı merkezine gelmediğini açıklayan Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Açıklama bizi gerçekten üzdü. Bu konuyu da araştıracağız. Edirne Tabip Odası olarak derhal bir soruşturma başlattık. Bu konu incelenecek. Aynı zamanda bilişim suçlarına bakan emniyette bilgisayarına el koymuş. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı da soruşturma başlatmış. Biz de Edirne Tabip Odası olarak böyle bir şeyi nasıl olur düşüncesiyle hemen harekete geçtik. Ve ön incelemeci atadık. Sonuçlarını bekleyeceğiz. Amacımız kimseyi suçlu ilan etmek değil, arkadaşımızın hesabı gerçekten de ele geçirilmiş olabilir. Biz doğruyu, gerçeği öğrenmek için de derhal ön incelemeci atayıp soruşturmaya dün itibariyle başladık.” dedi.

Tanrıkulu, tweetin attığı tespit edilmesi durumunda doktorun belli bir süre meslekten men edilebileceğini açıkladı.

Doktor S.K. ise gelen tepkiler üzerine hesabın kendisine ait olduğunu ancak yazıyı yazmadığını söyleyerek kendisini savundu.
Aktif Haber

(02.09.2015) Diyarbakır’da PKK’lıların yol kesip öldürdüğü Doktor Abdullah Biroğul için sosyal paylaşım sitesinde yorum yaparak ‘Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim.

Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya’ yazan Edirne’de görevli doktor S.  K. hakkında ön inceleme başlatıldı. Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ancak yazıyı kendisinin yazmadığını savunan S.  K.’nın bilgisayarı da polis ekiplerince incelemeye alındı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nden kent merkezine giderken yol kesen PKK’lıları görünce kaçmaya çalışan doktor Abdullah Biroğul, teröristlerin açtığı ateşte hayatını kaybetmişti. Dün sabah 09.58 sıralarında Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ndeki Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor S.  K., ‘selcukkilickov’ kullanıcı adıyla Twitter hesabından meslektaşının ölümüne sevindiğini yazan bir Tweet attı. Yazısında öldürülen Abdullah Biroğul’un daha önce paylaştığı “Hilafet bayrağını dikmeye, İslam’ı şahlandırmaya, gafillere hakikatın tokadını atmaya OSMANLI geliyor” atıfta bulunan S.  K., “Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya” ifadelerini kullandı.

TEPKİ YAĞDI

Twitter’da kısa sürede yayılan paylaşıma tepki yağdı. Kullanıcılar pratisyen hekim olan S.  K.’yı Sağlık Bakanlığı’na şikayet etmeye başladı. Meslektaşının ölümüne sevinen doktor S.  K. hakkında kısa sürede binlerce yorum yapılırken, diploma numarası da paylaşılarak Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne şikayet edilmesi istendi.

ÖN İNCELEME BAŞLATILDI

Edirne’nin Süloğlu İlçesi’ndeki Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli olduğu öğrenilen S.  K. hakkında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce ön inceleme başlatıldı. Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ancak yazıyı kendisinin yazmadığını savunan S.  K. ile ilgili Edirne Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri görevlendirildi. Yapılacak araştırmanın ardından yazıyı S.  K.’nın yazdığı belirlenirse ön inceleme soruşturmaya dönüştürülecek.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Meslektaşının ölümüne sevindiği öne sürülen doktor S.  K., yine paylaşım sitesi üzerinden kendisini savunarak iddiaları yalanladı. Yazının kendisi tarafından yazılmadığını

anlatan S.  K., Konuyla ilgili gerek TBB’ye gerekirse Sağlık Bakanlığı’na şahsım tarafından bütün bildirimler yapılmıştı. Merhum meslektaşımız Abdullah Biroğul hakkında yazılan yazıların benimle hiçbir ilgisi yoktur. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milleti’nin ve hekimler olarak başımız sağ olsun. Merhumun ailesinden bu kederli günlerde benim ismim altında bu kadar kırıcı ve üzücü bir olayla karşılaştıkları için özür dilerim. Şahsımı tanıyan, bilen herkes bilir ki ben yaşamanın kutsallığına son drece bağlı olan, hiç tanımadığım bir canlı öldüğünde bile derinden üzülen bir kişiyimdir. Kaldı ki haince öldürülen merhum meslektaşımızın durumuna sevinecek kadar aciz ve aşağılık bir kişi değilim. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup, Türk halkına sonuç ile ilgili bilgi verilecektir” dedi.

Haber

doktora soruşturma

Yorum bırakın