Pankreas Kanserinde Yaşam Süresini Uzatan İlaç Keşfedildi!

Pankreas kanseri vücuttaki diğer organlara da sıçrayarak hastanın ölümüne neden olduğundan ilaç, tıp dünyasında çığır açtı.

Uzmanlar birçok kanser ilacının aksine IMM- 101‘in henüz yan etkisinin gözlemlenmediğini de belirtiyor. İlacın araştırma deneylerine katılan onkoloji profesörü Angus Dalgleish, ilacı kullanan hastaların kemoterapi gören hastalara göre kendini daha iyi hissettiğini söyledi. Dalgleish, “İlk kez kanser türleri içinde ölümlere en çok neden olan pankreas kanserini kontrol altına almamıza yardımcı olmaya iyi bir aday olan bir immünoterapiye sahibiz” dedi. Deneylerde kemoterapi gören hastalar ortalama 4.4 ay yaşarken, IMM-101 ilacını kullanan hastaların yaşam süresinin 7 ay uzadığı, hatta bazı hastaların ömrünün 1 ila 3 yıl daha uzadığı belirlendi.

Pankreas Kanseri Tedavisinde Yeni Buluş

Fransız bilim adamlarının yapmış oldukları araştırmalar sonucunda bulunan yeni bir virüsün pankreas kanseri için yeni bir umut olabileceği açıklandı. Fransız bilim adamları, bir virüsü değişikliğe uğratmak sureti ile yalnızca pankreas kanser hücrelerini yok etmeyi başardı. Bu sağlanan başarı sonrasında pankreas kanserinin tedavisi için yeni bir çığır açılmış oldu.

Fransa’da bilim adamlarının laboratuvar ortamında yaptıkları araştırmalar sonucunda, herpes simplex ismindeki bir virüsten ortaya çıkarılan bu virüs türünün pankreas kanser hücrelerinde sağlıklı hücrelere zarar vermeden çoğaldıklarını ve bu hücrelerin çoğunu yıktıkları belirtildi. doktorlarsitesi.net Fransa’da bilim adamları bu üretmiş oldukları virüsü tümörlü insan hücrelerini naklettikleri farelere bir doz vererek bu zararlı hücreleri yok ettiklerini fark ettiler. Kemoterapi yardımı ile uygulanan tedavi sonrasında bu tümörlerin küçülmeye uğradığı görüldü ve hiçbir yan etkisinin de bulunmadığı ortaya çıktı.

Fransız bilim adamlarının pankreas kanser hücrelerini yok etmek amacı ile geliştirdikleri bu virüs türünün sonuçları da Inserm’in internet sitesinde yayımlandı ve bu hastalığın iyileşmesi bakımından da önemli bir çığır açılmış oldu. Pankreas kanseri kanser türleri arasında en ölümcül olanı olarak bilinmektedir. Pankreas kanseri teşhisi konan bir hastaların maalesef dörtte üçünden çoğu bir sene içerisinde hayatlarını kaybetmektedir.

Yorum bırakın