Adli Tıp ve Patoloji Dalında Resmi Dili Türkçe olan İlk Kongre Gerçekleşti!

1. Uluslararası TURAZ (Türkiye-Azerbaycan) Adli Tıp ve Patoloji Kongresi 13-16 Ekim 2016 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşti.

BAKÜ (AA) – Türk ve Azeri Adli Tıp ve Patoloji uzmanları, Bakü’de düzenlenen 1. Uluslararası TURAZ (Türkiye-Azerbaycan) Adli Tıp ve Patoloji Kongresi’nde bir araya geldi.

Azerbaycan Tıp Fakültesi’nde düzenlenen konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Celbiş, Azerbaycan Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adalet Hasanov, uzmanlar ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Celbiş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adli tıp ve patoloji alanında tüm konuların ele alınacağı kongrenin, adli tıp ve patoloji dalında resmi dili Türkçe olan ilk kongre olduğunu ve Türkçenin bilim dili haline getirilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Hasanov da bir sonraki kongreyi, Türkiye’de yapacaklarını, gelecek yıllarda kongreyi, tüm Türk dünyası ülkelerinin katılımıyla düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti.

Bugüne kadar Türk adli tıp ve patoloji uzmanlarıyla işbirliği yapılmadığını belirten Hasanov, başlattıkları bu işbirliğinin sürekli hale getirileceğini söyledi.

Adli tıp ve patoloji uzmanlık alanında güncel bilgilerin, mesleki ve bilimsel son gelişmelerin ele alınacağı kongre yarın sona erecek.

Kongreden Fotoğraflar için tıklayın

Diğer haberler için tıklayın

http://www.turazakademi.com

http://www.turazakademi.com/

Yorum bırakın