Türk Tıp Öğrencisi Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu oldu! Özel Röportaj

Tıp öğrencisi arkadaşlarımızdan göğsümüzü kabartan haberler gelmeye devam ediyor, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Sivaslı yiğido Said Erkam Bıyıkoğlu Bulgaristan’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 55 kg’da Altın Madalyanın sahibi oldu. DSN Uludağ Tıp Fakültesi temsilcimiz Taylan Bilir, şampiyon ile özel bir röportaj yaptı.

O bir tıp öğrencisi, o bir şampiyon, o bir yiğido… Belki duymamış olabilirsiniz fakat Said Erkam Bıyıkoğlu kendi kategorisinde (55 kiloda) Bulgaristan’da düzenlenen dünya bilek güreşi şampiyonasında 21 yaş altında dünya şampiyonu oldu. Hem de bu şampiyonluğu karşısına gelen rakiplerin bileklerini teker teker bükerek kazandı. Gelin hikayesini bir de şampiyonumuzdan dinleyelim.

Taylan Bilir (T.B): Bu sporla tanışman nasıl oldu?

Said Erkam Bıyıkoğlu (S.E.B): Bizim beden eğitimi öğretmenimiz  sayısal öğrencisi olduğumuz için bizi spora yönlendirmek istiyordu. Bir gün 50 kiloda yarışma olduğunu söyledi ve ben de o yarışmaya katılıp birinci olarak bu şekilde başlamış oldum. Bunun sonrasında da gayretim devam etti. Bu gayretimden dolayı hocalarım beni Türkiye şampiyonasına götürdü. Orada da 4. oldum.

said erkam bıyıkoğlu

T.B: Dünya şampiyonu olduğunda ne hissettin?

S.E.B: O bayrağı dalgalandırırken, istiklal marşı okunurken tüylerim diken diken oldu. Ve final maçına çıkarken kendimde bir güç hissettim. İnanılmaz bir duyguydu.

T.B: Peki devlet büyüklerimizden arayıp tebrik eden oldu mu bu konuyla ilgili?

S.E.B : Tebrik eden olmadı. Kendi federasyon başkanımız arayıp tebrik etti. Hocalarımız tebrik etti.

T.B: Böyle bir girişimde bulunsalar mutlu olur muydun?

S.E.B: Tabi mutlu olurdum.Bizim sporumuz amatör bir spor olduğu için..

T.B: Her ne kadar amatör bir spor bile olsa orada sen bizim istiklal marşımızı okuttun Al bayrağımızı dalgalandırdın. Bu bile başlı başına bir gurur kaynağı bence. Bakalım belki bu röportajımızdan sonra etkisi olur.

said-erkam-biyikoglu

T.B: Bu branşın olimpiyatlara girme gibi bir durumu var mı?

S.E.B : Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Öncelikli olarak engelli sporcuların yarıştığı paralimpik olimpiyatlarına daha sonra da diğer olimpiyatlara alınması ilerleyen zamanlarda olabizamanlir.

 

said-erkam-biyikoglu-dsn-doktorlarsitesi

S.E.B: Bunun haricinde beslenme programına da dikkat etmem gerekiyor. Ben yarışmaya katılabilmek için 72 kilodan 55 kiloya indim.

T.B: Tabi bunlar belirli bir program dahilinde oluyordur.

S.E.B: Spor hocalarımın yaptığı programlar dahilinde oluyor.

T.B: Bir tıp öğrencisinin sosyal olması gerektiğine inanıyor musun?

S.E.B: Tabi inanıyorum çünkü sürekli evde oturan bir insanın hem kendisine hem hastasına faydası olmaz. Tek faydası olacak nokta kağıt üzerinde alacağı nottur.

T.B: Son olarak iletmek istediğin bu röportajın ulaşacağı kişilere söylemek istediğin bir mesajın var mı?

S.E.B: Ben sadece desteklenmek istiyorum. Şuan sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi var onun sporcusuyum. Beni destekleyecek sponsorlar yarışmadan önce benim sadece besin desteğimi sağlasalar o bile benim için büyük bir motivasyon olur.

T.B: Bu güzel sohbet için teşekkür ederim.

S.E.B: İlgiliniz için ben teşekkür ederim.

Röportaj: Taylan BİLİR – Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi / DoktorlarSitesi.NET Köşe Yazarı

taylan bilir sair erkam bıyıkoğlu

Yorum bırakın