Kanserli çocuklar için “Neşeli Oda” projesi

– KAÇUV ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, Türk şarkıcı Kutsi’yle Amerikalı şarkıcı Rayla sahne aldı

İSTANBUL (AA) – Kanser tedavisi gören çocukların yüzlerini güldürmek amacıyla, 24 gönüllü arkadaşın bir araya gelerek başlattığı “Neşeli Oda” projesinin ilk etkinliği Conrad Otel’de gerçekleştirildi.

KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) ile ortaklaşa düzenlenen ve şarkıcı Kutsi’yle Amerikalı şarkıcı Rayla’nın sahne aldığı etkinliğe, çok sayıda davetli katıldı.

Şarkıcı Kutsi etkinlik öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanserli çocuklar yararına düzenlenen bir etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Çocukları çok sevdiğini vurgulayan sanatçı, “Bana bu organizasyondan bahsettiklerinde, seve seve sahneye çıkabileceğimi belirttim. Çok anlamlı bir proje. Duyarlı davranan insanların varlığı da bizi duygulandırıyor. Bütün çocuklara mutluluk, huzur ve umut dolu yarınlar diliyorum. Her şey onların gönüllerince olsun ve ileride karşımıza aslan gibi çıksınlar.” diye konuştu.

“Neşeli Oda” projesinin 24 gönüllüsünden biri olan Nevra Öner de kanserli çocuklara umut olmak, onların elini tutabilmek adına “Neşeli Oda” etkinliğini başlattıklarını kaydetti.

Geceden elde edilecek bilet gelirlerini projeye aktardıklarını belirten Öner, şunları söyledi:

“KAÇUV’un daha önce bağışlarla yaptığı bir aile evi var. Bu aile evinde, Türkiye’nin birçok yerinden gelen ve kanser tedavisi gören aile var. Tamamen ücretsiz kaldıkları bir ev burası. Biz, ‘Neşeli Oda’ projesiyle ilk olarak bu evlerin çocuk oyun odalarını ve bilgisayar odalarını yenileyeceğiz. Akabinde de onkoloji kliniklerinin çocuk oyun odalarını yenileyeceğiz. Aslında ‘Neşeli Oda’, sadece kanserli çocuklara değil, tüm çocuklara dokunabilecek, sürdürülebilir bir proje. Sponsorlar eşliğinde ilerliyoruz ve hedefimizin 3 katı kadar bağış topladık. Devamı da gelecektir.”

Yorum bırakın