Kamu Hastaneleri Kurumu: Kaliteli Bir Muayene Süresi En Az 10 dk’dır!

Basında  ‘Hastaların muayene süresi 5 dakikaya indirildi‘ şeklinde çıkan haberlerin ardından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Birgün ve Evrensel gazetelerinde çıkan iddialara ilişkin Kamu Hastanaleri Kurumu Başkanı, kaliteli bir muayene süresi en az 10 dakikadır, dedi.

“31 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan genelgeyle randevu sistemi ile gelen hastaların muayene süresi 5 dakikaya inmiş oldu.” şeklinde basına yansıyan haberlerin ardından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan şu açıklamaları yaptı:

Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi hastanelerimizde MHRS üzerinden alınan muayene randevularının 5 dk’da bir verilmesi konusunda hiçbir talimatımız ve genelgemiz yoktur.

Sayın Bakanımızın bize olan direktifleri, kaliteli bir muayene için randevu süresinin en az 10 dk olup gereken branşlarda daha etkin zaman ayrılmasıdır. Bu konuda MHRS etkinliğini artırma ve randevuları düzenleme çalışmamız sürmekte, sistemde karışıklık olup olmadığına dair incelemelerimiz devam etmektedir. Bu haberler de detayları ile incelenecektir. Bu tür 5 dk’da bir randevu verilmesi sistem tarafından yanlışlıkla verilmişse de hemen düzeltilmektedir.

Tüm halkımıza saygı ile duyurulur.

Prof. Dr. Alper CİHAN – Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı

 

 

 

Kamu Hastaneleri Kurumu: Kaliteli Bir Muayene Süresi En Az 10 dk’dır!” üzerine bir yorum

  1. Sayın kamu hastaneleri kurumunda masa başında çalışanlara soruyorum.hastayı nasıl 10 dk da muayene edip bir cevap verebiliriz.özellikle kış aylarında yaşlı teyze ve amcalar zordan yürüyor.gelip paltosunu çıkartıp çantasını bırakıp oturması 5dk.sonra sıkıntısını anlatması sahip oldukları hastalıkları anlatması 5dk.sonra kalkıp çıkması 3dk.Ben bu sürede ne yapacağım.tedavi gerekiyorsa ne zaman yapacağım.bu haldeki hastayı bir işlem için 3kere 5kere mi getirteceğim.tabii iletişim kurup hastamıza cevap verme işi 10 dkyı geçince kapıda bekleyen genç hastalarımızın içeri girmek için zorlamaları da ayrı bir süreç durumu anlatırken 3-5dklık kayıplar…sarkan hastalar ve bu durumu hergün sürekli yaşamak.lütfen buna karar veren kimse bana (ben diş hekimiyim) gelip nasıl 10 dk da bir hastayı muayene edeceğimi ve tedavisini yapacağımı ki yaptığımız her iş 10 dk sürmüyor bana öğretsin.saygılarımla…

    Beğen

Yorum bırakın