Değdi Mi Ahmet abi?

Daha dün gibi hatırlarım; küçükken hasta olduğumda doktora gideceğim zaman; annem güzel bir duş aldırırdı, en yeni fanilaları ve en yeni elbiseleri giydirir öyle gönderirdi doktora..

Ne oldu da doktora giderken en yeni elbiselerini giyinen ve öyle doktora giden neslin evlatları doktora şiddet uygulayabilir hale geldi?..

Haber sitelerinin ‘sağlıkta şiddet’ haberi yaptığında haberin altında ki yorumlar belki de durumun ne kadar vahim olduğunun kanaatiydi aslında..

Bu kin bu nefret kime..

Bir yorumcu yazmış şiddete karşıyız ama bu doktorlarında burnu çok havada.. ( Be güzel kardeşim benden sana söylemesi burnu havada olabilen birinin yapacağı iş değil doktorluk, hastanın kusmuğu, idrarı, dışkısı hiç havalı durmuyor haberin olsun..)

Bir diğeri eklemiş şiddeti hak ediyorlar zaten paraya para demiyorlar.. ( Oo o arkadaşım sen uçup gitmişin haberin yok.. Bu yorumu çok gördüğümden bir ekleme yapayım dedim aldığımız parayı bir yerleri hortumlayarak, yan gelip yatarak, ya da başkasının hakkını yiyerek almıyoruz..)

Yorumlarından öğretmen olduğunu anladığım şiddeti savunan arkadaşta kadro bulamamaktan demvurmuş ve oturun oturduğunuz yere demiş (Öğretmen arkadaşlarım özür dileyerek söylemek isterim ki sizin kadrolarınızı valla biz çalmıyoruz..)

Yine üniversite okuduğunu anladığım şiddeti savunan arkadaş söyle demiş; sık sık karın ağrılarım şikayetiyle doktora gidiyordum apandisit dediler aldırmadım, bir şeyde olmadı, bunlar para için var ya adamı bile kesip yalandan ameliyat yaparlar ( Doğrudur kötü niyetli esnaf, kötü niyetli hakim olduğu gibi kötü niyetli doktorlarda vardır elbet, ama çok bilmiş arkadaşım sana şöyle söyleyeyim sen sakın FMF olmayasın, o zaman önerdikleri ameliyat profilaktik oluyor yani haberin olsun..)

Herkes şiddete karşı ama; ‘ama’ ile eklemeyi de ihmal etmiyorlar; herkes kendi derdini doktorlar üzerinden yorumlamış, anlatmış; yorumları okurken bir ara biz neler yapıyormuşuz diye iç geçirmedim değil..

Hiç olumlu tepki yok mu diyeceksiniz?

Var tabiki..
Bu işi yapılabilir kılan onlar..
Bir sonraki gün işe gitme nedenimiz onlar..

Velhasılı kelam..

Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir Genel Cerrahi Doçenti..

Aynı fakülteden mezun değiliz..
Karşılaşıp bir ‘merhaba’ demişliğimiz bile yok..
Düne kadar kendini tanımazdım..
“Sağlıkta şiddet” mağduru meslektaş abim..

8 yıl ilköğretim,
3 yıl lise,
6 yıl tıp fakültesi,
5 yıl genel cerrahi asistanlığı,
5 yıl uzmanlık,
Koskoca 27 yıl..

Soruyorum şimdi..

Değdi mi Ahmet abi?

Dr. M. Murat YAZICI
www.twitter.com/mmurat_yazici
www.instagram.com/mmuratyazici

 

 

Yorum bırakın