Ehliyet Asparagasına hem Emniyet hem Aile Hekimlerinden Açıklama!

Ehliyet Yenilemek için sağlık raporlarının yılbaşına kadar aile hekimlerinden alınması gerektiği, aksi takdirde 2017 itibariyle hastanelerden 300-400 TL ücret ödenerek alınacağı ile ilgili sosyal medya üzerinde dolaşan iddiaların ardından Aile Hekimleri Derneği ve Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) açıklama yaptı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Gürsel Özer, sosyal medyadaki “1 Ocak 2017’de ehliyet yenilemek isteyenlerin aile hekimlerine başvuramayacakları” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Böyle bir durum yok, söz konusu değil. Bununla ilgili bir mevzuat değişikliği yok. Sağlık raporları ocak ayından önce de sonra da aile hekimlerine başvurulup alınabilecek.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada; “Son günlerde sosyal medyada; ‘2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL civarında bedel ödeyerek alınacağı’ yönünde haber ve duyurular paylaşılmaktadır. Sürücü sağlık raporları; ‘Sürücü Adayları ve Sürücülerde aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik’ hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir. Sosyal medyadaki habnerler gerçeği yansıtmadığı gibi; bu yönde Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir çalışma yapılmamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Her iki açıklamayı da doktorlarsitesi Facebook sayfasından dün duyurmuştu.

Yorum bırakın