Hemşirelik Mesleğini Rencide Eden Film Sahnesine Tepkiler Çığ gibi!

BAŞTAN SÖYLEYELİM, DOKTORLARSİTESİ OLARAK O REZİL GÖRÜNTÜLERE SİTEMİZDE YER VERMİYORUZ!

Murat Boz’un 23 Aralık’ta vizyona girecek ‘Dönerse Senindir’ adlı filmindeki hemşire sahneleri tepki çekti. Çok sayıda hemşire tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirirken, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği de filmdeki o sahnelerin çıkarılması için imza kampanyası başlattı.

Vizyona girmesine günler kala “Dönerse Senindir” adlı film, başta hemşireler olmak üzere, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu.

Tepkinin nedeni; film setinden yayınlanan fotoğraflar. Murat Boz‘un bayılmasını ve hemşirelerin müdahalesini konu alan sahnelerin fotoğrafları, hemşireleri üzdü ve rencide etti.

“HANGİ HASTANEDE BU KIYAFETLE GÖREV YAPAN HEMŞİRE VAR?”

Sosyal medyada söz konusu sahnelere tepki gösteren hemşireler, “Hemşireler görevlerini yapabilmek, insanlara yardımcı olabilmek için canla başla çalışıyor. Hangi hastanede bu kıyafetle görev yapan hemşire var, bu sahneler nasıl bir düşüncenin ürünüdür?, yazıklar olsun, kınıyoruz” tarzında ifadeler kullandı.

İnsanların sağlıklarına kavuşmaları için çoğu zaman zor şartlarda görev yapan ve tıbbi hizmetlerin en önemli unsurlarından olan hemşirelerin bu tür görüntülerle gündeme gelmesine bir tepki de Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği’nden geldi.

“DÖNERSE SENİNDİR FİLMİNDEKİ HEMŞİRE SAHNELERİ KABUL EDİLEMEZ”

Dernek adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, “Filmde oyuncu Murat Boz’un bayıldığı sahne ve hemşireler sahnesi kabul edilemez niteliktedir” diyerek, bu sahnelerin filmden çıkarılması için imza kampanyası başlattı.

“FİLM, HEMŞİRELERİ FANTEZİ OBJESİ OLARAK GÖSTERMİŞTİR”

Süleyman Yıldırım, imza kampanyası için yaptığı açıklamada; “Sağlık hizmetinin en önemli bileşenlerinden olan, kutsal olarak bildiğimiz hemşirelik mesleğini küçük düşüren ve hemşireleri fantazi objesi gibi gösteren Murat Boz’un başrollerini oynadığı Dönerse Senindir filmindeki sahnelerinin kaldırılması ve yayınlanmaması gerektiğini düşünüyoruz.

“AMBULANSTA BU ŞEKİLDE ÇALIŞILDIĞINI GÖSTERMEK HAKSIZLIKTIR”

Ayrıca 112 ‘de çalışan meslektaşlarımız büyük bir özveri ve fedakarlık ile görevlerini ifa etmektedir. Başkalarının hayatını kurtarmak adına, kendi hayatlarını riske atmaktadırlar. Ambulansta bu şekilde çalışıldığını göstermek, 112 Acil’de çalışan meslektaşlarımıza haksızlıktır” ifadesi yer aldı.

SAĞLIK-SEN DE OLAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Sanatçı Murat Boz’un başrolünü oynadığı, bir sinema filminde, hemşirelik mesleğini rencide edici, gerçekle ilgisi olmayan sahnelere yer verilmesi, canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşireleri rencide etmiş, incitmiştir.

Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizliktir.

Yüzbinlerce hemşire adına buradan sesleniyoruz: Öncelikle filmde bu tür görüntülerin yer almasından dolayı yapımcı ve yönetmen başta olmak üzere, yetkili konumdaki herkesi kınıyoruz. Çağrımız; sinema filminden bu sahnelerin çıkarılması, aslına uygun olarak, gerçeğe eş değer sahnelerle tekrar çekilerek gösterime gidilmesidir.

Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’dan konuya ilgi göstermelerini, mesleğin onuruna sahip çıkılmasını, rencide edilmesine izin verilmemesini istiyoruz.

Sağlık çalışanları; her türlü zorluk altında, kendi hayatından, ailesinden fedakarlık yaparak büyük bir özveri ile görev yapmaktadır. Yurdumuzun en ücra köşelerine, kar-kış demeden gerekirse yolları açarak giden, can kurtaran bu insanlar için ne yapılsa azdır. Sağlık hizmeti, salt bir meslekten öte, özveri gerektiren bir iştir.

Sağlık çalışanları, şiddetle mücadele ederken, bir de bu şekilde rencide edilmeleri; özellikle hemşirelerimize büyük bir saygısızlıktır.

Çağrımızı tekrarlıyoruz; filmin o sahneleri yeniden aslına uygun çekilmelidir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan bu onur kırıcı, rencide edici film konusunda gerekli müdahalede bulunmaya davet ediyoruz. Ancak, filmin yapımcıları, bu sahnelerde ısrarcı olmaları halinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı’dan; hemşirelik mesleğine ve onuruna sahip çıkarak filmin bu şekilde gösterime girmesine izin vermemesini talep ediyoruz.

Başta Murat Boz olmak üzere, söz konusu filmin yapımcı ve yönetmenini de hemşirelerden derhal özür dilemelidir.

Sağlık çalışanları da özellikle twitterda murat boz‘u etiketleyerek tepkilerini dile getiriyor.

Yorum bırakın