Tıptan CERN’e Bir Macera Hikayesi

Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından “Tıptan CERN’e Bir Macera Hikayesi” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleyişi kapsamında CERN Fatihi Ahmet Serdar Mutluer Rize’de genç meslektaşlarıyla buluştu.

Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e kabul edilen ilk tıp öğrencisi, Ahmet Serdar Mutluer’in sunumuyla bilim dünyasında anlamlı bir yolculuğa çıkma fırsatı yakalandı.

Projeleriyle adından söz ettiren Mutluer’in CERN’e gidiş süreci ve devam eden çalışmaları tüm öğrenciler için ilham kaynağı oldu.

Computer Nöuroscience alanındaki çalışmalarıyla tıp dünyasına farklı bir pencereden bakabilmeyi sağlayan Mutluer sayesinde ,multidisipliner yaklaşımın çok güzel işler ortaya çıkardığı ve ne kadar önemli olduğu görülmüş oldu.

Üniversitenin ve seçilen bölümlerin öğrencileri sınırlandırmaması gerektiği ,çok yönlü bakış açıyla çalışarak; ufku geniş hayallerinin üstünde işler başarabilecek bireyler olmanın mümkün olduğu anlaşılmış oldu.

RTEÜ Genç Yeryüzü Doktorları topluluğu yaptığı açıklamada:

” Tüm yoğunluğunun arasında bizleri kırmayıp gelen ve bizlere farklı pencerelerden bakmayı öğreten,ufkumuzu açan böylesine güzel bir söyleşi yaşatan CERN fatihi, değerli misafirimiz Ahmet Serdar Mutluer’e, bizlerden desteklerini esirgemeyen rektörümüz sayın         Prof.Dr.Hüseyin Karaman’a ve dekanımız sayın Prof.Dr.Şaban Şimşek’e, değerli hocalarımız İlkay ve Bülent Bahçeci’ye, programımızın oluşmasında emeği geçen ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerde bulundu. ”

Yorum bırakın