Bu karenin Kahramanları Yıllar Sonra Tekrar bir araya geldi

Geçen yıl DoktorlarSitesi.NET (DSN) facebook sayfasında paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada fenomen olmuştu. Türkiye’nin Konuştuğu Ameliyathane Fotoğrafı! 

Kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından beğenilen ve paylaşılan fotoğraf yurt dışında da ilgi görmüş ve paylaşılmıştı. Ulusal yazılı ve görse basına haber dahi olan bu fotoğrafın hikayesi herkesi hem duygulandırmış hem de mutlu etmişti. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Erbuğ Keskin, aslında her zaman yaptığı bir şeyi, ameliyat korkusu olan bir çocuğun yanına uzanıp bir poz vermişti ve bu sefer bu pozu internet sayfasından paylaşmıştı. Facebook’un en büyük sağlık platformu olan DSN’de bu fotoğraf paylaşıldıktan kısa süre sonra fenomen oldu. Çocukların sevdiği Erbuğ amcayı artık tüm Türkiye daha yakından tanımıştı. Bu fotoğraf 2015 yılının en beğenilen sağlık görselleri arasında yerini almıştı.

O karedeki iki kahramanı çocuk hasta Ender Gül ile Prof. Dr. Erbuğ Keskin yıllar sonra yeniden bir araya geldi.

Bu buluşma anını Prof. Dr. Erbuğ Keskin şu cümlelerle ifade etti; “Yıllar önce ameliyatta yanına yatmıştım. Ankara’da olduğumu duyunca hemen yanıma geldi. Çocukken hastanede oynadığımız oyunları anlattı. Basit şeylerin onların anılarına nasıl unutulmaz olarak kaydedildiğini bir kere daha gördüm.. Çocukla uğraşan genç meslektaşlarım; yıllar önce serviste çevirdiğiniz bir topaç, yıllar sonra karşınıza bir delikanlının mutlu anısı olarak çıkabilir.. Size bağlı..”

 

Yorum bırakın